Evenimentul Zilei > Actualitate > Disneyland a fost parodiat de un artist britanic controversat. Cum arată parcul „tematic nerecomandabil copiilor” | Galerie Foto şi Video
Disneyland a fost parodiat de un artist britanic controversat. Cum arată parcul „tematic nerecomandabil copiilor” | Galerie Foto şi Video

Disneyland a fost parodiat de un artist britanic controversat. Cum arată parcul „tematic nerecomandabil copiilor” | Galerie Foto şi Video

Sute de persoane au stat la coadă la sfârşitul săptămânii trecute pentru a intra în noul parc tematic "Dismaland", pe care controversatul artist britanic urban Banksy l-a amenajat în Weston-super-Mare, localitate balneară din sud-estul Marii Britanii, relatează EFE.

Circa o mie de localnici au primit bilete gratuite în 21 august pentru a intra în complex, dintre care câteva sute veniseră vineri cu două ore înainte de deschidere, la orele 8.00 GMT, potrivit presei locale, informează Agerpres.

Restul publicului a putut cumpăra bilete cu 3 lire (4,23 euro) pe site-ul "Dismaland", care a fost inutilizabil o mare parte a zilei din cauza numărului mare al celor care au dorit să viziteze acest parc tematic ce va rămâne deschis şase săptămâni, până în 25 septembrie. 

Un purtător de cuvânt al artistului britanic, a cărui identitate rămâne înconjurată de mister, a declarat că site-ul a primit peste 6 milioane de accesări în ziua inaugurării. 

În urmă cu şase ani, Banksy – care a devenit cunoscut în anii 80 ca artist de graffiti – a atras 300.000 de vizitatori la expoziţia "Banksy versus Bristol Museum", când a transformat pinacoteca într-un muzeu de "Istorie antinaturală". 

Bansky a amenajat de această dată "un parc tematic nerecomandabil copiilor", în cadrul căruia a reunit alţi 58 de artişti contemporani, printre care britanicul Damien Hirst şi americanca Jenny Holzer. Vizitatorii care îi trec pragul pot admira un castel pe jumătate dărâmat, furgonete de poliţie, bărci pline cu imigranţi şi bâlciuri în care nu se câştigă niciun premiu. 

Potrivit site-ului 20minutes.fr, vizitatorii vor putea să vadă în această expoziţie inedită o replică modernă a poveştii Cenuşăresei, decedată într-un accident de automobil şi înconjurată de un grup de paparazzi – aluzie directă la moartea prinţesei Diana -, un manej de cai, dintre care unul se leagănă sub un măcelar aşezat pe o stivă de cutii pe care au fost lipite etichete cu textul "lasagna", o replică incendiată a castelului Disneyland, dar şi un fost automobil de poliţie utilizat în Irlanda de Nord şi care a fost transformat în topogan pentru copii.

Încă de la intrarea, numele parcului, contragere între "dismal" ("lugubru", în limba engleză) şi "Disneyland", anunţă specificul expoziţiei. Acelaşi principiu se aplică şi logoului parcului – "Bemusement park" ("Parc confuz"), dar şi sloganului expoziţiei ("Noua şi cea mai dezamăgitoare atracţie britanică").

Banksy a declarat vineri că proiectul său nu reprezintă "o lovitură contra Disney", potrivit boredpanda.com.

"Este doar un parc tematic a cărui temă principală se referă la faptul că parcurile tematice ar trebui să trateze teme mai serioase", a spus Banksy.

Expoziţia "Dismaland" a fost vernisată pe 22 august şi se va închide pe 27 septembrie.

"Dismaland" are programate şi o serie de spectacole muzicale, la care vor participa în următoarele săptămâni trupele Massive Attack, Pussy Riot sau Kate Tempest.


S-a săturat de gura lumii. Ce a făcut o tânără după ce a avut parte timp 17 ani de priviri insistente şi şuşoteli, din cauza BOLII pe care o are | GALERIE FOTO

Tifanny Posteraro suferă de vitiligo şi nu se mai ascunde de oameniTifanny Posteraro suferă de vitiligo şi nu se mai ascunde de oameniTifanny Posteraro suferă de vitiligo şi nu se mai ascunde de oameniTifanny Posteraro suferă de vitiligo şi nu se mai ascunde de oameni

 

 

 


 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: