Evenimentul Zilei > Actualitate > Diseară, Ciclopromenadă
Diseară, Ciclopromenadă

Diseară, Ciclopromenadă

Bicicliştii din Bucureşti se întâlnesc la o plimbare vesperală, la ora 19:45, în faţa Tribunalului Bucureşti, de unde pleacă să dea o tură către Piaţa Alba Iulia şi înapoi către Unirii şi spre Parcul Tineretului.

De data asta, evenimentul este organizat în parteneriat cu Poliţia Română, cu autorităţile locale, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, în cadrul ONGfest, care începe în weekend.
Scopul acestei plimbări, scrie unul dintre organizatori pe blogul lui, este „să facem în aşa fel încât să le intre bine în cap autorităţilor, şoferilor, pietonilor şi bucureştenilor europeni că există biciclişti în Bucureşti şi că merită mai mult respect, pentru că ei creează prin gestul lor un mediu înconjurător mai suportabil”.
Cei care vor să participe la plimbare, dar nu au biciclete, pot închiria de la Cicloteque, la preţul de 10 lei pe zi. Centrul de închiere a pus deoparte 60 de biciclete pentru Ciclopromenadă.
Organizatorii îi roagă pe participanţi să se abţină de la gesturi teribiliste şi gălăgioase, pentru a evita problemele cu poliţia.
Ciclopromenada revine, după ce, în octombrie anul trecut, autorităţile au decis, în baza unei legi, mutarea plimbării nocturne dimineaţa şi au schimbat şi unele dintre regulile de participare.