Vittorio Feltri: „Erdogan bombardează kurzii şi săvârşeşte un măcel fără motive clare. Îi ucide fiindcă îi urăşte, pentru el sunt urâţi, murdari şi răi. În realitate mulţi dintre ei sunt doar creştini care nu se roagă la Allah în poziţii ridicole: cu dosul în sus şi fără încălţăminte”, scrie eseistul în editorial.

Sentimentele dictatorului turc nu pot fi împărtăşite, ci sunt doar deplorabile

Şi continuă: „În acelaşi timp, nu mi se pare că Occidentul este prea alarmat, chiar dacă ”domnul semilunei” a declarat că, dacă Europa îl mai calcă pe bătături în timp ce extermină supuşii kurzi, o va invada cu migranţi până o va sufoca. Un şantaj ordinar în faţa căruia, normal, Europa va sucomba atât moral cât şi militar.

Chiar şi noi, italienii, în fiecare moment repetăm că dacă de 70 de ani nu mai sunt războaie este meritul Uniunii continentale, însă faptele demonstrează contrariul având în vedere că aceasta se petrece la frontierele noastre, ale Uniunii. Nu numai atât, în Germania s-a redescoperit plăcerea masacrării evreilor exact cum se întâmpla în oribilele timpuri ale lui Hitler. Iar asta este certificat de faptele care se petrec zilnic şi care ne umplu de ruşine. Noi, italienii, ne sfâşiem hainele şi ne autoacuzăm fiindcă Ţara e plină de probleme fiscale şi administrative, din pricina acestui nou guvern contra naturii.

Trăim cu vată în urechi

„Nu ne dăm seama că, dimpotrivă, cu un guvern lipsit de bărbăţie, trăim cu vată în urechi şi ne bucurăm de o situaţie optimă în aparenţă, noi care deţinem recordul mondial de depozite bancare. În sfârşit…o altă chestiune despre Erdogan pe care Europa ar fi vrut să-l primească în rândurile ei. L-am umplut de bani cu scopul de a-l convinge să ţină la el extracomunitarii care bat la uşile noastre. Deci, cretini suntem noi fiindcă am crezut în el. Acum plătim consecinţele fără să ne plângem. În ceea ce-i priveşte pe germani, care ne fac păduchioşi, ar fi bine să închidă gura pentru totdeauna. Nu acceptăm lecţii de la teutoni care ne produc scârbă. Suntem mai buni decât ei. Şi nu numai noi„, a scris Vittorio Feltri.