Director adjunct la Fisc, trimis în judecată pentru fals în declaraţiile de avere. Acuzaţii: a ascuns jumătate de milion de euro!

Director adjunct la Fisc, trimis în judecată pentru fals în declaraţiile de avere. Acuzaţii: a ascuns jumătate de milion de euro!

Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru fals în declaraţiile de avere. În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi soţia acestuia, Roxana Alina Drăgan, acuzată tot de fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Nicuşor Drăgan, în calitate de director general adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din data de 25 octombrie 2010 şi data de 15 iunie 2011.

Totodată, Roxana Alina Drăgan, în calitate de expert în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din data de 3 noiembrie 2010 şi data de 19 aprilie 2011. Dosarul se va soluţiona la Judecătoria Sectorului 5. Sesizarea ANI Ancheta în acest dosar a început în urma unor sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în anul 2011, care îl acuza pe Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

ANI susţinea atunci că, în urma evaluărilor, inspectorii de integritate au descoperit că Nicuşor Drăgan a efectuat mai multe tranzacţii imobiliare cu terenuri, în valoare totală de aproximativ 542.300 euro (în perioada februarie - iunie 2010), unul dintre terenuri fiind înstrăinat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decât preţul real al pieţei.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, prin aceeaşi metodă de supraevaluare a bunurilor, Nicuşor Drăgan a efectuat tranzacţii suspecte cu autoturisme (în perioada 2006 - 2008, respectiv, 2010 - 2011). Falsul din declaraţii Separat, ANI solicita Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 cercetarea Alinei Drăgan, expert în cadrul Ministerului Finanţelor Publice - Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. ANI susţinea că datele şi informaţiile cuprinse în declaraţiile de avere şi de interese depuse de Alina Drăgan în perioada 2010 - 2011 sunt inexacte şi incomplete.

Astfel, ea nu a menţionat înstrăinarea unui teren, în suprafaţă de 10.229 mp, situat în comuna Clinceni, judeţul Ilfov, şi nici veniturile, în sumă de 2.210.024 lei, reprezentând valoarea obţinută în urma vânzării acestei proprietăţi imobiliare.

În evidenţele fiscale nu se regăsesc menţiunile efectuate cu privire la deţinerea unei cote de 1 dintr-un teren intravilan, în suprafaţă de 1.550 mp, situat în Bucureşti. Terenul şi maşina de fiţe De asemenea, Alina Drăgan nu a menţionat în declaraţia de avere depusă în anul 2010 un autoturism marca Audi A8 şi deţinerea unei suprafeţe de teren de 15.000 mp, situată în judeţul Ilfov, deşi, conform evidenţelor fiscale, aceasta figurează ca având suprafaţa de 5.851 mp.

În plus, Alina Drăgan nu a menţionat depozitele bancare constituite în perioada 2010 - 2011, în cuantum total de 639.293 euro şi 1.310.262 lei.