„Dinamo şi Steaua o vor da la pace”

„Dinamo şi Steaua o vor da la pace”

DERBY. Dan Bittman, unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai „roş-albaştrilor”, susţine că duelul împotriva „câinilor” este încins doar la nivelul declaraţiilor.

Dinamo - Steaua, eternul derby al fotbalului românesc, se va disputa astă-seară (ora 20.30, în direct la Digi Sport) pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Aşa cum era de aşteptat, marele duel a fost precedat de un război al declaraţiilor, venite exclusiv din partea conducătorilor cu gura mare.

EVZ a dorit să afle ce părere au despre meci suporterii cu ştaif ai celor două trupe. Dan Bittman, solistul trupei Holograf şi unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai Stelei din rândul vedetelor, crede că partida va fi „nesărată”, deşi vorbele aruncate de „oamenii de fotbal” din ambele tabere ar putea indica un duel de înaltă clasă. „Din experienţa anilor trecuţi am învăţat că, după atâtea declaraţii incendiare, echipele o vor da la pace, iar meciul se va termina cu o remiză”, ne-a declarat cunoscutul artist.

Egalul n-o avantanjează pe Dinamo, dar i-ar conveni Stelei. Ambele echipe se prezintă peticite la derby, cu portarii debusolaţi după nenumăratele gafe din ultima vreme şi cu linii de apărare experimentale. Dinamo şi Steaua îşi numără cu înfrigurare absenţii. „Câinii” urmau să afle abia aseară dacă atacantul Marius Niculae va fi refăcut, iar fundaşul Cristi Pulhac vrea să joace, deşi are opt copci la arcadă. La Steaua lipsesc Jivko Jelev şi Artiom Karamian.

Ne puteți urmări și pe Google News

RIVALITATE CĂLCATĂ ÎN PICIOARE

Blaturile care au murdărit istoria

Dinamo - Steaua a fost mai mereu un meci al orgoliilor nemăsurate, al rivalităţilor purtate peste orice limită, dar au existat şi derby-uri atinse de flagelul blaturilor, când interesele de moment au cerut ca pe teren să fie pace şi prietenie.

Istoria recentă a acestor întâlniri consemnează două partide cel puţin suspecte. Cele două jocuri au două lucruri în comun: ambele s-au disputat în „Groapă” şi, de fiecare dată, antrenorul „roşalbaştrilor” era, ca şi acum, Mihai Stoichiţă, fost „secund” la Dinamo al lui Florin Halagian.

Pe 15 octombrie 1997 s-a jucat meciul Dinamo - Steaua, 1-3. „Câinii” au condus aproape tot meciul, dar Steaua a revenit pe final. Suporterii dinamovişti l-au acuzat atunci de trădare pe actualul oficial Florin Prunea, portarul care era şi este prieten la cataramă cu stelistul Marius Lăcătuş.

Următorul duel din „Groapă”, de pe 15 mai 1999, s-a încheiat nedecis: 0-0. Atunci, Steaua s-a străduit să nu le pună probleme „câinilor”, care se luptau pentru titlu cu Rapid.

O fază memorabilă s-a petrecut în ultimul minut. Dinamo a beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului, iar Zoltan Ritli, portarul steliştilor, a pus zidul în aşa fel încât jumătate de poartă să rămână goală. Şutul dinamovistului Daniel Iftodi s-a dus aiurea. Acesta din urmă a fost bănuit că „apăra” interesele Rapidului, unde avea să evolueze din sezonul următor! „Steaua, te rugăm, nici un punct să nu le dăm”, scandau, revoltaţi, fanii steliştii. „Mai trebuia să vă daţi un autogol”, i-au reproşat suporterii „câinilor” lui Mihai Stoichiţă.

LIGA I

Dinamo - Steaua, 20.30 - Digi Sport

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Moţi, Pulhac, Torje, N’Doye, D. Kone, Boştină, M. Niculae, Andrei Cristea. Antrenor: Cornel Tălnar

Steaua: Zapata - P. Marin, Ov. Petre, Parpas, Golanski, Nicoliţă, Toja, Pleşan, Szekely, Kapetanos, B. Stancu. Antrenor: Mihai Stoichiţă

Arbitri: Al. Tudor - Cr. Nica, A. Oniţă. Stadion: „Dinamo” - Bucureşti

STRATEGIE

Becali, ajutat de Borcea să scape de „golani”

Fiindcă în Ghencea nu izbuteşte să scape de contestatari, Gigi Becali a reuşit, cu ajutorul prietenului Cristi Borcea, să le interzică fanilor stelişti de la Peluza Sud accesul pe stadionul „Dinamo”.

Cei doi saltimbanci cu pretenţii de conducători au născocit ieri un scenariu care- i incriminează pe suporterii ce-l contestă pe Becali. „Fac apel la forţele de ordine să fie vigilente, pentru că am aflat că suporterii stelişti de la Peluza Sud vor să se răzbune pe Becali dând foc la peluză. Fanii aceia nu vor intra pe stadion. Vor să vină ca să facă scandal, incidente, dar ne vom lua toate măsurile”, a spus ieri Borcea.

Dario Bonetti, fostul antrenor al „câinilor”, a sosit de ieri la Bucureşti şi va fi prezent la derby. „Voi veni la meci ca suporter, împreună cu nişte prieteni italieni din Bucureşti. Încă sunt ataşat de echipă, îi iubesc pe băieţi. Borcea nu mă interesează”, ne-a spus antrenorul care a obţinut victoria din tur, 1-0. Între Bonetti şi Borcea s-a derulat în trecut un scandal de proporţii. Partida de azi se va disputa cu „casa închisă”.