Este vorba de o grupare cu ramnificaţii în Italia, care se ocupă de importul de legume şi fructe din Uniunea Europeană şi de comercializarea acestora în România. Procurorii spun că gruparea, prin intemediul unui lanţ de firme, de tip carusel, eluda dispoziţiilor legale privind plata T.V.A. aferentă bugetului de stat. Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 5 milioane de lei. Anchetatorii spun că gruparea avea 23 de membri, iar liderul acesteia era cetăţeanul Italian Alberto-Innocenti Degl (44 de ani).
 „Acte de complicitate morală”
 Comisarul Marius Bătrânu, angajat la Garda Financiară-Comisariatul General, a fost monitorizat şi interceptat când îi consilia pe membrii grupării. El era în relaţii de cumetrie cu liderul unei grupări mai mici care se ocupa de comercializarea fructelor, Emilian Tudor, desprinse din gruparea lui Alberto-Innocenti Degl.
 “Aceste activităţi desfăşurate de către Marius Bătrânu constituie atât infracţiunea de aderare şi sprijinire a celor două grupări, dar şi acte de complicitate morală la infracţiunea de evaziune fiscală reţinuta în sarcina lui Degl Innocenti Alberto şi a lui Tudor Emilian”, se arată în rechizitoriul prin care Mihai Bătrânu a fost trimis în judecată.
Comisarul şi-a susţinut nevinovăţia
 Când a fost audiat de procurroii DIICOT, Mihai Bătrânua susţinut că este nevinovat. El a admis că “în afara relaţiilor de naş-fin, la solicitările lui îl mai sfătuia din când în când privind modul de respectare a legislaţiei în domeniul financiar-contabil”, potrivit rechizitirului.
Comisarul a mai declarat că “a fost rugat să se uite pe balanţele de verificare în vederea constatării dacă firma cu care lucra avea sau nu datorii la buget, să-şi poată da seama de solvabilitatea ei.
” Comisar: “Dacă eu mai vin o dată pentru treaba asta sunt mâncaţi toţi”
 Zeci de interceptări telefonice dintre Mihai Bătrânu şi Tudor Emilian au fost depuse de anchetatori în dosarul care a ajuns în instanţă.
Emilian Tudor: Ai vorbit?
Mihai Bătrânu: Da. I-am zis că dacă eu mai vin o dată pentru treaba asta sunt mâncaţi toţi.
Emilian Tudor: Aşa.
Mihai Bătrânu: Aşa i-am zis.
Emilian Tudor: Atât.
Mihai Bătrânu: Ca să ştie.
Emilian Tudor: Păi da, că îţi dai seama că… el a lăsat-o aşa… l-am întrebat eu ce faci, unde eşti, cutare… sunt cu asta mică să-i cumpăr de… acuma că începe şcoala, nu ştiu ce, cutare, ştii? Adică… şi pe urmă mi-a zis e puţin haos, nu e, vă explic eu… Băi, stai potolit bă că alaltăieri ziceai că e şi acum nu e?
Mihai Bătrânu: … în control.
Emilian Tudor: Păi cum? Ce e aia? Da. Ar fi bine să… eu m-am gândit acum, de-aia te-am sunat, să-l suni şi pe Radu să-i spui să verifice şi el puţin acolo situaţia.
Mihai Bătrânu: Tu nu l-ai sunat pe Radu? N-ai vorbit cu Radu?
Emilian Tudor: N-am vorbit cu Radu că… l-am sunat total., aşa mi-a venit. Ştii cum e, îmi vine aşa câteodată să mai sun să văd ce… na.
Mihai Bătrânu: îhî.
Emilian Tudor: Da? Dar să-l suni tu, să-i zici băi că am vorbit şi asta şi… ăla tot o bolboroseşte.
Mihai Bătrânu: El mi-a zis că a blocat şi zic bă, cum dacă era blocat că a zis că inclusiv în ziua când am fost noi au scos nişte bani de acolo.
Emilian Tudor: N-avea cum.
Mihai Bătrânu: Aşa mi-a zis ăsta. A zis că vine cu toate extrasele.
Emilian Tudor: Da. Da.
Mihai Bătrânu: Vedem exact. Şi i-am zis chiar te rog. Chiar vreau să văd eu.
 Emilian Tudor: Da, da. Asta e altă treabă, sigur că da. Dar, dar… sună-l şi pe Radu, părerea mea. Da?
Mihai Bătrânu: Da, o să-l sun şi pe Radu.
Subcomisarul, acuzat de favorizarea infrcatorului
În cazul poliţistului Adrian Constantin Dogarel, subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bucuresti a fost prins dând informatii confidentiale lui Emilian Tudor şi Alberto-Innocenti Degl. La începutul anului, poliţistul a fost trimis în judecată, de procurooii DIICOT, fiind de favorizare a infractorului, aderare şi sprijinire a unui grup constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscala şi spălare de bani. Una din discuţiile telefinice arată modul în care fostul poliţist îşi pregătea întâlnirile cu Alberto-Innocenti Degl Constantin.
Dogărel: Vroiam sa va spun … eu ştiu .. programul. Dacă ne-am putea vedea acum în seara asta?
Liliana Băjănaru: Auzi? Uite , acum îl iau pe Alberto de la .. de la aeroport …
 Constantin Dogarel: De la aeroport? A!
 Liliana Băjănaru: Da
Constantin Dogarel: Am înţeles. Bine. Pai hai că … bănuiesc că na … rămâne pe măine … dacă mai aveţi şi alte chestii …
Liliana Băjănaru:..nimic altceva … Constantin Dogărel: … acolo ? Liliana Băjănaru: Ă….Daca e să mănance la mine în Paradis îl iau cu mine, daca nu, maă duce pe mine acasă şi el se duce acasă la el. De ce ? Ai fi vrut sa fie … să nu fie sau ….?
Constantin Dogărel: A! Nu , nu , nu ….
Liliana Băjănaru: Te deranjează?
Constantin Dogarel: Nu . Nu . Nu-i nicio problema .
Liliana Băjănaru: A ! Am inteles .
Constantin Dogarel: Doar ca nu ştiam cum … cum să facem …. Daca eram … venisem … veneam şi cu .. şi vroia să .. dacă am fi venit cu toţii acolo … ştii?
 Liliana Băjănaru: O.k. Uite, hai ca te sun imediat cum … A aterizat avionu, îl aştept şi să .. să văd daca vine şi el , daca nu .. îl sun pe soţul meu …