Redăm mai jos fragmente din editorialul semnat de Andreea Nicolae:

“De data aceasta, pentru cauza trustului familiei Voiculescu și a tuturor celor implicați în dosare penale sunt folosite o mamă și fetița ei de nouă ani.

Mama a fost condamnată, în februarie 2015, la trei ani de închisoare cu executare, pentru că a furat dintr-un mare magazin produse alimentare și de papetărie în valoare de 723 lei. Sentința a fost pronunțată de doi magistrați de la Curtea de Apel București în condițiile în care femeia mai fusese condamnată o dată, în iulie 2014, tot pentru furt, la un an de închisoare cu suspendare.

În studiourile Antena 1 și Antena 3, acum, la mai bine de un an de la pronunțarea sentinței, cazul este intens mediatizat și cosmetizat astfel încât emoțiile să întunece rațiunea: mama, aflată la prima abatere de acest fel, ar fi furat „niște cașcaval și niște salam” doar pentru a-și hrăni copiii.

Dincolo de faptele intenționat denaturate și de accentele lacrimogene imprimate poveștii oricum dramatice, accentul a fost pus, apoi, de realizatorii Antena 3 pe identitatea celor doi „cruzi” judecători care au trimis-o pe mamă în pușcărie: Dorel Matei și Bogdan Tudoran. Tocmai cei care au admis, în vara anului trecut, contestația în anulare a DNA împotriva deciziei de achitare a Marianei Rarinca.

Pentru aceia care nu mai știu cine este Mariana Rarinca, scurt remember: este femeia condamnată pentru că a șantajat-o pe Livia Stanciu, fosta șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, de miercuri judecător la Curtea Constituțională.

În studiourile Antenei 3 și României TV, dar și pe alte canale media prietene, Ponta, Tăriceanu și compania au bombardat atunci publicul cu mesaje bine țintite, pline de exagerări sau neadevăruri.

„Ne-am întors în timp. Bătălia politică, altfel normală, a revenit la momentul dosarelor. Cine face un dosar? Şi vineri mi-a venit mie rândul. (…) Mariana Rarinca este o victimă”, spunea Ponta, ba la televiziunea condusă de familia Voiculescu, ba la cea patronată de bunul lui prieten cu patru dosare penale Sebastian Ghiță.

(…)

Așadar, multe asemănări între propaganda de acum un an centrată pe cazul Rarinca și cea de acum, construită în jurul unei „alte victime a sistemului judiciar”. Urmează ca, în zilele următoare, să vedem pe sticlă tot mai mulți politicieni care deplâng soarta femeii încarcerate și a fetiței de nouă ani rămase singură acasă. Bineînțeles, totul asezonat cu jumătăți sau chiar sferturi de adevăruri și cu un șuvoi de afirmații nedovedite, într-un limbaj mai mult sau mai puțin suburban. Căci se poartă, după cum am văzut, să vorbești despre cei care ți-au urmat în scaun în termeni de „proști”, „slugă”, „fără cap”, „moluscă”. EDITORIALUL poate fi citit integral AICI