Dieta reginei Elisabeta a II-a a fost aflată după 40 de ani. La 95 de ani, are un obicei sfânt

Dieta reginei Elisabeta a II-a a fost aflată după 40 de ani. La 95 de ani, are un obicei sfânt Sursa: EVZ

Regina Elisabeta a II-a arată o formă de invidiat la 95 de ani, vârstă la care își îndeplinește îndatoririle fără nicio problemă. Una dintre explicațiile din spatele longevității și vivacității acesteia are legătură cu dieta pe care suverana nonagenară o respectă cu sfințenie încă din tinerețe.

Cel puțin asta reiese din dezvăluirile lui Darren McGrady, unul dintre bucătarii personali ai reginei între anii 1983-1992. În perioada petrecută alături de familia regală, el a observat obiceiurile alimentare ale reginei Elisabeta a II-a.

Astfel, nonagenara nu s-a abătut niciodată de la o regulă inclusă în dieta ei. Practic, ea nu mănâncă decât fructe și legume care provin din agricultura ecologică. În plus, jurnaliștii de la Daily Star au aflat de la Darren McGrady că regina nu este pretențioasă la mâncare.

De asemenea, ea nu poate fi considerată gurmandă, aspect remarcat cu ușurință pentru toți cei care îi analizează silueta. În cei 11 ani petrecuți în bucătăria regală, Darren a pregătit mâncarea inclusiv pentru prințesa Diana, prințul Harry și prințul William.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, el a fost bucătar-șef în timpul vizitelor de stat ale președinților americani Ronald Reagan, Bill Clinton, Gerald Ford și George Bush Jr și Sr. Invitat recent în emisiunea Today, el a dezvăluit ce îi place Majestății Sale să mănânce.

Regina Elisabeta a II-a nu cheltuie aiurea

McGrady a subliniat că regina este o persoană „economă″ și nici „o gurmandă″. Totuși, el a remarcat că nonagenara are reguli speciale în ceea ce privește fructele pe care le mănâncă și cele pe care nu le mănâncă.

Așa arăta regina Elisabeta a II-a în 1983

Ea nu mânâncă decât fructe de sezon și numai dacă provin din agricultura ecologică. Asta înseamnă că regina Elisabeta a II-a consumă căpșuni vara și afine iarna. La fel ca fiul ei Charles, pasionat de mediu, Alteța Sa Regală nu mănâncă alimente modificate genetic.

„Nu, nu, nu… Poți să îi trimiți reginei căpșuni în fiecare zi în timpul verii la Balmoral și nu va spune niciun cuvânt. Încearcă să incluzi căpșunile în meniu în ianuarie și ea va spune: «Să nu îndrăznești să-mi trimiți căpșuni modificate genetic!»″, a declarat Darren.

Mai departe, jurnaliștii britanici au devoalat că regina are și un fel de mâncare pe care îl preferă. Totuși, a decis să păstreze secretul despre acesta. Motivul? Nu a dorit să fie servită la fiecare eveniment regal cu același fel de mâncare.

Secretul unui fel de mâncare

Fostul corespondent regal al ziarului Telegraph, Gordon Rayner, a relatat: „După cum mi-a spus unul dintre angajații ei: «Dacă ar spune că are o mâncare preferată, nu i s-ar servi niciodată altceva.»″

McGrady a mai spus pentru Hello! că Majestății Sale i se servește ceaiul de după-amiază oriunde s-ar afla. Indiferent de continent și fusul orar, regina Elisabeta a II-a trebuie să-și bea ceaiul de la ora 17:00.

„Am zburat în Australia și am fost pe iahtul regal. Era ora cinci dimineața, dar pentru regină era ora cinci după-amiaza, așa că prima mea sarcină a fost să fac biscuiți.

Se știe, de asemenea, că regina este un mare fan al biscuiților cu smântână și gem și al ceaiului Earl Grey″, a mai spus Darren pentru dailystar.co.uk.

Ceaiul care îi place suveranei care la 21 aprilie poate împlini 96 de ani