Angajaţii Spitalului Judeţean şi autorităţile sanitare îl acuză pe preşedintele consiliului judeţean că a reorganizat instituţia fără a-i consulta.
După ce reprezentanţii sindicatului, ai Facultăţii de Medicină, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate i-au acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi pe managerul Spitalului Judeţean, Dan Căpăţână, că au făcut restructurări fără a-i consulta, prefectul Claudiu Palaz a propus săptămâna trecută întocmirea unui plan de management pentru reorganizarea unităţii.
Discuţii în contradictoriu
Astfel, reprezentanţii tuturor părţilor implicate s-au întâlnit ieri în sala de consiliu a spitalului pentru a pune la punct acest plan. Potrivit unor surse din cadrul spitalului, după 90 de minute de discuţii în contradictoriu, "managerul spitalului ne-a oferit datele financiare ale spitalului şi ne-a spus să ne ocupăm de noul proiect pentru că totul pleacă de la bani".
Liderul Sanitas Constanţa, Nicolae Manea, spune că oamenii sunt disponibilizaţi "fără ca noi să ştim exact câţi vor fi în total, aşa că am trimis o solicitare scrisă la CJ să ni se pună la dispoziţie acea hârtie".
Directorul Casei de Asigurări, Daniel Learciu, atrage atenţia că "prin reducerile efectuate scade numărul serviciilor medicale şi este posibil ca în asemenea condiţii să tăiem destui bani din contractul cu spitalul".
"Spitalul este acum al consiliului judeţean, singura măsură pe care o putem lua e să retragem autorizaţia sanitară de funcţionare pentru că au schimbat structura fără avizul Ministerului Sănătăţii", spune directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Ina, membru în consiliul de administraţie.
De la preluarea Spitalului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu a decis concedierea a peste 600 din cei 2.000 de angajaţi, scăderea numărului de paturi de la 1.300 la 1.065 şi reducerea numărului de secţii de la 44 la 21.
Citiţi şi:
- Nicuşor Constantinescu "face ordine" la Spitalul Judeţean Constanţa