Prezent la Cimitirul Bellu pentru a-și prezenta omagiile celei care a fost Cristina Țopescu, jurnalistul Florin Condurățeanu a comentat: „Așa a decis ea, să fie incinerată. Aduceți-vă aminte că la fel a hotărât și regizorul Sergiu Nicolaescu. Fiecare cu motivele lui însă”.

Vikingii

Chestionat pe seama acestei declarații misterioase, Condurățeanu a punctat: „Nu că ar avea vreo legătură între ele deciziile. Sergiu Nicolaescu a ales să fie ars după ce a văzut filmul Vikingii. A fost atât de impresionat de felul în care a fost onorat după moarte șeful vikingilor – a fost urcat pe o corabie împinsă în largul mării, vas care ulterior a fost incendiat – încât a lăsat vorbă să fie și el, la rândul lui, incinerat după ce-și va da sufletul. Era, așa, o imagine frumoasă cu barca aceea care se pierdea, aprinsă, în neantul mării”.

Viermii

În cazul Cristinei Țopescu? „Cristina s-a temut mult de pământ, de faptul că pământul te înghite. Mai ales că o face prin viermii aceia care descompun corpurile după moarte, după îngropăciune. Așa, incinerată, e mult mai curat. Cristina a preferat o ridicare bruscă la cer, prin flacăra focului”, a apreciat Florin Condurățeanu.