Evenimentul Zilei > Justitie > Dezvăluiri din interiorul DNA. Ce anchete uriașe sunt în derulare. „Voi semna”
Dezvăluiri din interiorul DNA. Ce anchete uriașe sunt în derulare. „Voi semna”

Dezvăluiri din interiorul DNA. Ce anchete uriașe sunt în derulare. „Voi semna”

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat luni că sunt câteva anchete în derulare în ministerul pe care îl conduce și că va semna raportul de predare primire după finalizarea investigațiilor.

Cu un an în urmă, liberalul Florin Cîțu a preluat Ministerul Finanțelor de la precedesorul său, scocial-democratul, Eugen Teodorovici. El spune însă că nu că nu a semnat raportul de predare-primire la preluarea funcţiei întrucât a avut unele „obiecţii”.

Anchete în derulare la DNA

„Sunt câteva anchete în derulare în minister în acest moment, unele sunt terminate iar rapoartele au ajuns la DNA sau în altă parte, pentru celelalte aștept raportul final. După ce am aceste rapoarte, cu observațiile respective, voi semna și acel raport de predare primire. Dar în acest moment, anchetele care s-au terminat, au ajuns la DNA o parte dintre ele, cele care sunt în lucru vor ajunge acolo unde trebuie”, a spus Cîțu.

Primul Guvern Orban a fost învestit în funcţie în noiembrie 2019, când Câțu a preluat frâiele Finanțelor.

Grindeanu acuză PNL pentru „recordul de îndatorare”

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, acuză PNL că duce o politică guvernamentală care va falimenta România. Fostul premier arată cu degetul spre împrumuturile contractate de ministrul Florin Cîțu, despre care Grinedanu zice că sunt „record de îndatorare, de la Revoluție, într-un singur an”.

Candidat pentru un mandat de deputat în alegerile parlamentare din 6 decembrie, Sorin Grindeanu mai spune că modul în care Guvernul Orban gestionează criza sanitară va avea drept consecinţă o prezenţă scăzută la vot.

Grindeanu: „Singurul sector economic care a avut de câştigat a fost cel bancar”

Într-o conferinţă de presă, Sorin Grindeanu a subliniat că, din întreaga perioadă a pandemiei, „singurul sector economic care a avut de câştigat a fost cel bancar, România înregistrând cel mai mare grad de îndatorare de la Revoluţie până acum”, scrie Gândul.

„Cred că modul în care Guvernul gestionează atât local, cât şi central criza sanitară va aduce la o prezenţă scăzută la vot, ceea ce nu este bine pentru democraţie. Măsurile luate sunt proaste şi se datorează exclusiv modului în care au guvernat PNL în acest an.