Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZNODĂMÂNT TRAGIC. Un șef de post și-a tras un glonte în cap, după 27 de ani în slujba Poliției Române
DEZNODĂMÂNT TRAGIC. Un șef de post și-a tras un glonte în cap, după 27 de ani în slujba Poliției Române

DEZNODĂMÂNT TRAGIC. Un șef de post și-a tras un glonte în cap, după 27 de ani în slujba Poliției Române

La 51 de ani, un polițist din județul Călărași și-a pus capăt zilelor. Dincolo de acest gest reprobabil, rămâne deznodământul tragic al unui om, tată a doi copii, care, în cei 27 de ani în slujba Poliției Române, a divorțat și a sfârșit punându-și capăt zilelor, din cauza problemelor cu care se confrunta acasă.

Gestul necugetat al șefului de post de la Mitreni a fost făcut în timpul serviciului. Colegii săi au raportat că, în noaptea de joi spre vineri, el a venit la serviciu, sub influența băuturilor alcoolice. În jurul orei 2.00, agenții de la post i-au spus să meargă acasă. S-au oferit să îl conducă, însă nu a fost chip să se înțeleagă cu el. În cele din urmă șeful de post s-a urcat la volanul mașinii de serviciu, în ciuda împotrivirii colegilor săi. Ceilalți polițiști, pentru mai multă siguranță, l-au urmărit, însă șeful de post și-a dat seama și a demarat iar colegii i-au pierdut urma. În timp ce îl căutau, subalternii de la postul de poliție au văzut mașina Poliției parcată pe un camp din apropierea orașului Budești. Când au ajuns lângă autospecială, agenții l-au găsit pe șeful lor prăbușit la pământ. Avea o rană la cap și pistolul din dotare alături. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, Florentina Dobre, a declarat că poliţistul a fost găsit în viaţă fiind dus de urgenţă la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală. Din păcate, a decedat la scurt timp.

Şeful de post din Mitreni avea 51 de ani şi lucra în Poliţie din anul 1989. Din anul 2008 era divorţat. Din primele informații, actul sinucigaș a survenit pe fondul unor probleme personale. Ultima testare psihologică a făcut-o în data de 1 iulie 2016. Cazul este acum cercetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.