Evenimentul Zilei > Social > Dezmăț gastronomic. „Bordeiaș cu fasole”, balmoș, gulaș și hribi cu smântână pentru toată lumea
Dezmăț gastronomic. „Bordeiaș cu fasole”, balmoș, gulaș și hribi cu smântână pentru toată lumea

Dezmăț gastronomic. „Bordeiaș cu fasole”, balmoș, gulaș și hribi cu smântână pentru toată lumea

Festivalul „Toamna la ceaun” are loc de azi până duminică în Parcul Naţional din Capitală. „Vedeta” fie zacusca care va fi gătită pe loc

Bucureștenii sunt așteptați cu bunătăţi gătite la ceaun, numai bune să te bage în dischinezie biliară. Astfel, pofticioșii vor putea mânca tochitură moldovenească la ceaun făcută ca la ea acasă, tocană de oaie, pastramă fiartă în vin şi usturoi, pomana porcului, balmoş, gulaş de vită, gulaş de porc, bordeiaş cu fasole, iahnie de fasole, varză cu afumătură, tocăniţe de hribi cu smântână și borş de peşte.

„Bineînţeles, nu vor lipsi magiunul pregătit special pentru toate gospodinele şi multe alte reţete preparate la ceaun, piperate sau domolite, pe gustul tuturor”, se arată într-un comunicat de organizatori.

Vizitatorii vor putea bea, evident, și stors must în fața lor. Nu vor lipsi plăcintele maramureşene, dulceţurile, brânzeturile şi afumăturile.

Meşterii populari vor fi şi ei prezenţi la festival cu ii, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, podoabe tradiţionale. Totodată, este organizată o zonă de distracţie pentru cei mici.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: