Conform ultimelor studii din domeniu, oamenii care mănâncă dintr-o farfurie de culoare roşie reuşesc să măcânce mai puţin şi astfel dea mai uşor jos kilogramele pe care le au în plus.

Teoria este valabilă şi pentru consumul de lichide din pahare de culoare roşie. Atât pentru mâncare, cât şi pentru lichide, consumul este redus cu 40% în momentul în care recipientele în care se găsesc alimentele şi băuturile sunt de culoare roşie, conform unor studii ale oamenilor de ştiinţă din Germania şi Elveţia.

Explicaţia este foarte simplă: culoarea roşie pentru creierul uman înseamnă interdicţie, pericol, atenţionare, astfel încât semnalele pe care creierul le va transmite către corp vor fi menite să taie apetitul.

Culoarea roşie semnifică interdicţie pentru creierul uman
Oamenii de ştiinţă care au făcut această descoperire recomandă autorităţilor să impună ambalarea alimentelor periculoase pentru sănătatea oamenilor numai în ambalaje de culoare roşie, pentru a-i determina pe aceştia să nu le mai consume în exces.

Într-unul dintre experimentele din cadrul acestui studiu, 41 de studenţi au fost invitaţi să bea ceai din căni de culoare roşie sau albastră. Cei care au avut căni de culoare roşie au băut cu 44% mai puţin ceai ca ceilalţi.

Într-un alt experiment, 109 persoane au fost servite cu covrigei care se aflau în recipiente de culoare roşie, albastră sau albă. Cei care au mâncat covrigei din recipientele albastre sau albe au consumat cantităţi aproximativ asemănătoare, în timp ce ceilalţi au avut din nou un consum mai redus cu aproape 40%.