Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în prezent, nu se ia în considerare o asemenea, măsură, carantinarea  judeţelor, însă, ia în calcul şi această posibilitate în condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată.

„Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că în acest moment nu se poate vorbi despre măsurile de relaxare care urmează să fie adoptate începând de luna viitoare, precizând că o asemenea discuție se va face în apropierea datei de 1 iulie.

„Nu putem vorbi despre aceste măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie, când vom face şi evaluarea săptămânală şi la cele 14 zile a ultimelor măsuri de relaxare pe care le-am acordat. Orice măsură de relaxare are şi o asumare a creşterii numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a spus că această creștere a numărului de cazuri trebuie să fie ușoară, de la o zi la alta, iar nu o creștere exponențială. Tătaru a subliniat în acest moment nu ne aflăm în situația în care să gândim că la 1 iulie şi nu vor mai fi măsuri de relaxare:

„În măsura în care vom avea o evoluţie normală, la fel cum previzionăm cu o creştere uşoară a numărului de cazuri, mergând spre cea de-a doua săptămână cu o scădere a numărului de cazuri, ne gândim ca după 1 iulie să avem şi celelalte măsuri de relaxare. Nu putem vorbi despre aceste măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie, când vom face şi evaluarea săptămânală şi la cele 14 zile a ultimelor măsuri de relaxare pe care le-am acordat”.

Potrivit spuselor sale, România se află pe o curbă descendentă în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus.

Ministrul Sănătății refuză demisia: „Trebuia s-o cereți când era nevoie de carne de tun!”

Ministrul Sănătății, despre medicamentul minune al britanicilor: „Îl foloseam de mult”