Evenimentul Zilei > Monden > Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii. Istoria se rescrie
Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii. Istoria se rescrie

Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii. Istoria se rescrie

Cercetătorii au găsit dovezi care arată că primii pre-oameni, un stadiu intermediar între marile maimuțe și oameni, au apărut nu în Africa, ci în nordul Greciei și regiunea Balcanilor.

Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii! Un studiu impresionant publicat în revista științifică PLoS One și ScienceDaily răstoarnă întreaga teorie despre originea omului.

Până acum se credea că saltul de la maimuță la om s-a făcut în urmă cu 5-7 milioane de ani în urmă și că primii pre-oameni au apărut în Africa.

Cu toate acestea, o echipă internațională de cercetare din Germania, Bulgaria, Grecia, Canada, Franța și Australia susține o altă teorie.

Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii!

Savanții conduși de  profesoara Madelaine Bohme de la Centrul Senckenberg pentru Evoluția Umană și Paleoambient de la Universitatea din Tubingen și profesorul Nikolai Spassov de la Academia Bulgară de Științe, afirmă că istoria umană a început cu câteva sute de mii de ani  mai devreme în zona Balcanilor.


Încă un “succes” al lui Biden. O țară NATO e gata să schimbe tabăra


Fosilele găsite în Grecia și Bulgaria pun bazele unei noi teorii cu privire la evoluția umane.
În articolele publicate în revista științifică PLoS ONE în mai 2017, cercetătorii explică faptul că teoria lor pornește de la cele două exemplare descoperite ale hominidului fosil Graecopithecus freybergi. Acestea includ un maxilar găsit în Grecia și un premolar superior, descoperit în Bulgaria.

Anterior, se credea că maimuțele dispăruseră din balcani cu mai mult de trei milioane de ani mai înainte de acel moment.

Cu alte cuvinte, Graecopithecus freybergi este ultima maimuță care a trăit în Europa.

Folosind metode științifice de ultimă generașie. inclusiv în ce privește tomografia computerizată, cercetătorii au vizualizat structurile interne ale fosilelor și au demonstrat că rădăcinile premolarilor sunt similare cu ale altor pre-oameni, nu cu ale maimuțelor.


Pericol în Marea Neagră! Submarinele rusești amenință navele românești


„În timp ce maimuțele mari au de obicei două sau trei rădăcini separate, rădăcinile Graecopithecus converg și sunt parțial contopite. Aceasta este o caracteristică care aparține oamenilor moderni, primilor oameni și mai multor pre-oameni, inclusiv Ardipithecus și Australopithecus”, susține Bohme.

Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii! Pre-oamenii descoperiți ăn Balcani au canini mai mici

Rămășițele preumane găsite în Grecia sunt mai vechi decât cele similare găsite în Africa
Maxilarul inferior, pe care oamenii de știință l-au poreclit „El Graeco”, are caracteristici suplimentare ale rădăcinii dentare, sugerând că specia Graecopithecus freybergi ar putea aparține pre-oamenilor sau homininelor.

În plus, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că această specie prezenta canini relativ mici – o altă trăsătură a pre-oamenilor.

În mod uimitor, Graecopithecus este cu câteva sute de mii de ani mai vechi decât cel mai vechi om pre-uman din Africa, Sahelanthropus, care a trăit cu șase până la șapte milioane de ani în urmă în Ciad.

Straturile sedimentare de la siturile fosile Graecopithecus din Grecia și Bulgaria au arătat o vechime aproape la fel de mare pentru ambele fosile – 7,24, respectiv 7,755 milioane de ani, scrie greekreporter.com.

Pericol în Marea Neagră! Submarinele rusești amenință navele românești

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.