În noiembrie 2008, procurorii din cadrul DNA l-au reţinut pe fostul consilier judeţean în cadrul consiliului judeţean Cluj şi fost consilier în cadrul Consiliului Local Turda sub acuzaţia de trafic de influenţă, în formă continuată.

Mită de consilier judeţean

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007- februarie 2008, fostul consilier judeţean a cerut suma totală de 80.000 de euro din are a primit 130.000 lei şi 30.000 de euro de la un denunţător. Contra şpăgii, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii din SC Electrica Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, să încheie mai multe contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii denunţătorului.
Pe 18 noiembrie 2008, Tribunalul Cluj l-a arestat pentru 29 de zile, interval în care a fost ales deputat în Parlamentul României. Completul de judecată care a decis condamnarea deputatului este compus din magistraţii Sofica Dumitraşcu, Lucian Macavei şi Corina Jîjîie.
Bani restituiţi

În cazul lui Pop, instanţa a mai decis interzicerea unor drepturi timp de doi ani. Totodată, judecătorii au dispus condamnarea Adinei Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, la un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei ani de închisoare pentru spălare de bani. În cazul acesteia, judecătorii instanţei supreme au hotărât suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de cinci ani. În acelaşi timp, instanţa l-a obligat pe deputatul liberal să restituie suma de 130.000 de lei societăţii Anpero SRL (firma denunţătorului) şi 30.00 de euro celui care a reclamat fapta de corupţie. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.