Condițiile meteo nefavorabile i-au împiedicat pe aleși să-și țină lucrările și săptămâna trecută. Pentru că cei mai mulți dintre parlamentari nu au putut ajunge din teritoriu, Camera Deputaților a lucrat săptămâna trecută în comisii. Teoretic, pentru că practic, Opoziția fiind în grevă parlamentară, reprezentanților Puterii le-a fost destul de greu să asigure cvorumul de lucru în anumite comisii. Acest lucru s-a văzut și la audierea noilor miniștri în comisii, majoritatea dintre ei primind recomandări în loc de avize, tocmai din lipsa cvorumului.
Puterea a reușit însă să se mobilizeze joia trecută, când noul guvern condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost votat de plenul Parlamentului.
O nouă încercare, mâine
Deputații vor încerca însă, mâine dimineață, să țină o ședință de plen pentru dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi, dar fără sesiune de vot final.
 Astăzi, în locul ședinței de plen, deputații ar urma să lucreze în comisiile de specialitate, dar cum parlamentarii USL lipsesc este foarte puțin probabil că va exista cvorum de lucru, iar codul portocaliu de viscol şi ninsoare va face imposibilă activitatea şi comisiile unde actuala Puterea avea majoritate.

Senatorii, băgați în vacanță de "Generalul Iarnă"
Şedinţa de plen a Senatului, programată pentru luni, nu va mai avea loc, a decis Biroul Permanent al Camerei superioare a Parlamentului, în urma consultării cu liderii de grupuri.
“În urma consultării cu liderii de grupuri, pentru azi şi mâine s-a hotărât să se lucreze în comisii, iar miercuri şi joi în teritoriu. Săptămâna viitoare luni va avea loc şedinţa normală de plen. Marţi, miercuri, joi se va lucra în comisiile permanente, iar vineri în teritoriu", a declarat vicepreşedintele Senatului Petru Filip.Motivul principal pentru amânarea şedinţei de plen ţine “în primul rând de condiţiile meteo nefavorabile", dar şi de faptul că Opoziţia nu se întoarce “deocamdată" la lucrările Senatului şi nici în comisiile permanente.“În primul rând, motivul ţine de vreme şi de faptul că Opoziţia nu se întoarce, deocamdată cel puţin, la lucrările Senatului. Situaţia meteorologică nu este dintre cele mai fericite. N-aş putea să vă spun dacă săptămâna viitoare vor veni. Opoziţia şi-a manifestat în continuare poziţia de a nu participa la şedinţele de plen şi nici la comisiile permanente", a precizat Petru Filip.Potrivit acestuia, în comisiile unde nu sunt majoritari senatorii Puterii proiectele de legi vor fi amânate. “Unde Senatul este prima Cameră sesizată există pericolul până la sfârşit să fie aprobat prin acceptare tacită. Acolo unde este Cameră decizională nu există termen de adoptare. Este neplăcut că unele proiecte de legi foarte importante nu vor putea să fie adoptate în plen neavând rapoartele comisiilor", a explicat Petru Filip.