DEBANDADĂ LA MALUL MĂRII. Degeaba avem autostradă. Drumul spre sudul litoralului este blocat

DEBANDADĂ LA MALUL MĂRII. Degeaba avem autostradă. Drumul spre sudul litoralului este blocat

Căldură, înjurături, claxoane şi nervi întinşi la maxim, este atmosfera de pe DN39, Constanţa Mangalia, în apropierea podului de peste Canalul Dunăre Marea Neagră.

Cozi kilometrice de maşini de-o parte şi de alta şi circulaţie cu viteza melcului. Toate astea se datorează unor limitatoare de viteză amplasate înainte şi după pod ,în weekendul trecut , de Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

"De la Eforie Sud şi până la sensul giratoriu din dreptul capătului de autostradă Agigea -Cernavodă  am făcut două ore, este inadmisibil, luaţi naibii prostiile astea de pe şosea", strigă şoferii din mers.  "Nu ne mai trebuie vacanţă în sudul litoralului, cine a pus trăsnăile astea aici la pod, nu s-a gândit la turişti ,şi mai vreţi ca românii să vină pe litoralul românesc", spune un turist din Cluj. Situaţia este foarte gravă în dreptul staţiunii Eforie Nord, unde o intersecţie îngreunează foarte mult ritmul traficului.

Oficialii de la Drumuri Naţionale recunosc însă că au pus limitatoarele de viteză  pentru a nu afecta lucrările de reabilitare a podului de peste Canal, începute în iarnă şi suspendate la începutul lunii mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu avem ce face, lucrarea este terminată pe jumătate şi acum ,cu darea în folosinţă a autostrăzii, a crescut traficul şi viteza mare creea trepidaţii pe pod, aşa că un expert ne-a recomandat să punem aceste limitatoare de viteză", a declarat pentru EVZ un reprezentant al Direcţiei Regionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Constanţa.

Nu a ştiut să spună cât vor ţine limitatoarele de viteză însă acomentat că " oricum, numai e mult până la sfrârştul sezonului estival, timpul trece repede ". Poliţia rutieră este asaltată de reclamaţii din partea turiştilor dar şi a navetiştilor care bat zilnic traseul de la Constanţa la Mangalia şi înapoi. Cele mai multe nemulţumiri vin însă de la şoferii tirurilor care trebuie să ajungă în portul Constanţa Sud Agigea şi chiar în Bulgaria pe la Negru Vodă.  

Cei de la Drumuri Naţionale se gândesc chiar să interzică traficul mai greu de 5 tone pe pod. E nebunie. Ca o soluţie alternativă, pentru weekendul următor,  vor să devieze circulaţia pe rutele ocolitoare , mai exact pe drumurile judeţene din Constanţa.