Evenimentul Zilei > Politica > Decizie radicală a premierului Dăncilă. Ponta a fost tratat cu flit de şeful PSD
Decizie radicală a premierului Dăncilă. Ponta a fost tratat cu flit de şeful PSD

Decizie radicală a premierului Dăncilă. Ponta a fost tratat cu flit de şeful PSD

Premierul Dăncilă a afirmat, joi, după şedinţa organizaţiei locale PSD Piteşti, că formaţiunea politică pe care o conduce nu ia în calcul ieșirea de la guvernare și că în perioada următoare vor avea loc negocieri pentru susținerea parlamentară.

La şedinţa CEx care va avea loc sâmbătă, PSD va lua hotărârea în legătură cu numele miniștrilor care vor fi propuși în cabinet. E vorba de mai multe ministere printre care Educație, Interne, Energie, Externe, posibil Justiție precum și pentru posturile de vicepremier.

„Voi discuta despre momentul in care voi veni în Parlament la ședința CEX. Vom stabili data și numele miniștrilor. Avem portofolii unde nu avem miniștri, unde interimatul a expirat”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă a declarat că nu demisionează dacă nu adună suficiente voturi când vine cu Guvernul în Parlament.

„Dacă nu primim votul de încredere Guvernul rămâne la forma inițială și venim cu o altă formulă. Vrem să dăm dovadă de stabilitate. Nu luăm în calcul ieșirea de la guvernare.”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Despre  propunerile lui Ponta pentru eventuala susţinere a guvernului, Dăncilă le-a catalogat drept şantaj. Ponta a afirmat recent că va susţine PSD, numai dacă Dăncilă va renunţa la candidatura pentru alegerile prezidenţiale

„Noi nu mai ascultăm declarațiile lui Victor Ponta. Noi ne ghidăm după propriiile noastre decizii. Eu am intrat în cursa prezidențială, nu renunț, nu răspundem șantajului.”, susține Viorica Dăncilă.

Referitor la o presupusă  stare tensionată între Teodorovici şi Dăncilă. ministrul Finanțelor a susținut că singura sa supărare din ultima ședință de guvern a fost cafeaua rece.

„Nu a fost nicio dispută, dar trebuie să recunosc că am avut o nemulțumire în ședința de guvern, era cafeaua rece. Dar nu am avut o dispută cu prim-ministrul. Discutăm deschis și constructiv. Mă dau mai aproape, uitați.” a glumit Eugen Teodorovici, potrivit digi24.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: