Renault România preia de astăzi comenzi pentru modelului de clasă D Laguna cu facelift, a anunţat importatorul local al mărcii franceze.

Versiunea revizuită a maşinii franceze, care evoluează într-un segment aglomerat cu modele apreciate precum Volkswagen Passat, Honda Accord sau Toyota Avensis, a fost prezentată, la începutul acestei luni, la Salonul auto de la Paris.

Dincolo de modificările estetice modeste, gama Laguna propune, începând din această toamnă, o simplificare la nivelul gamei de motorizări – toate Euro 5.

Astfel, clienţii pot alege între două unităţi de 2.0 litri, una pe benzină (normal aspirată, cu 140 de cai-putere), alta pe motorină (dCi, cu trei declinări: 150, 175 şi 180 de cai-putere).

„4Control” – patru roţi directoare

Cea mai slabă versiune a motorului turbodiesel este echipată cu o cutie de viteze manuală cu 6+1 trepte.

DCi-ul care livrează 175 CP oferă o transmisie automată cu acelaşi număr de trepte. Varianta cea mai puternică are în dotare sistemul „4Control” cu patru roţi directoare.

Preturile noii game Renault Laguna pornesc de la 22.000 euro cu TVA, pentru motorizarea 2.0 – 140 CP şi ajung la 25.500 de euro cu TVA – în cazul versiunii 2.0 dCi – 175 CP.

Navigaţie fără harta României

Între echipamentele care se regăsesc în dotarea standard se numără: airbagurile (frontale, laterale, cortină), sistemele ABS şi ESP, tapiseria mixtă (piele-material textil), tempomatul, jantele din aliaj uşor, sistemele de climatizare şi bluetooth, precum şi navigaţia "Carminat TomTom", care însă nu include harta României.