Evenimentul Zilei > Actualitate > De zece ori mai mulţi romi decât în 2002
De zece ori mai mulţi romi decât în 2002

De zece ori mai mulţi romi decât în 2002

Autorităţile locale din oraşul sibian Avrig au realizat zilele trecute un recensământ în cartierul lui Romulus Mailat, bărbatul suspectat că a ucis o italiancă.

Rezultatul: numărul de persoane de etnie romă care locuiesc în Avrig a crescut de zece ori faţă de recensământul din 2002. Primarul Avrigului, Gheorghe Frăticiu, spune că în oraşul pe care îl administrează sunt, de fapt, 1.200 de romi, în loc de 150, aşa cum apar în centralizarea din 2002.

„Dintre aceştia, mai mult de 80 la sută nu au acte de proprietate pe locuinţe şi mai mult de 3 la sută nu au nici acte de identitate. Recensământul a fost făcut de noi, cei din Avrig, pentru a şti exact cu ce ne confruntăm la ora actuală în acest cartier“, a spus primarul din Avrig.

Acesta a precizat că cifrele oficiale ale recensământului vor fi făcute publice în zilele următoare. La începutul acestui an au fost numerotate casele din acest cartier, urmând să se realizeze un plan urbanistic zonal. Pasul următor ar fi racordarea locuinţelor la reţeaua de electricitate şi cea de gaz.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: