De mâine avem două noi bucăţi de autostradă

De mâine avem două noi bucăţi de autostradă

Autostrada Bucureşti - Ploieşti şi tronsonul Medgidia - Cernavodă al autostrăzii Bucureşti - Constanţa vor fi date în folosinţă joi, potrivit Ministerului Transporturilor, citat de Agerpres.

La eveniment vor participa Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, şi premierul Victor Ponta. Autostrada Bucureşti - Ploieşti va avea restricţii de viteză deoarece mai sunt lucrări de efectuat. Şi pe tronsonul Medgidia - Cernavodă se va putea circula doar pe o bandă pe sens, şi deocamdată şi aici vor fi restricţii de viteză.

Tronsonul Medgidia - Constanţa al autostrăzii A2 a fost inaugurat la sfârşitul lunii iulie 2011, când traficul rutier se putea desfăşura pe un singur fir, peste două luni terminându-se lucrările de construire şi pe celălalt sens de mers.

Lucrările la tronsonul Medgidia - Cernavodă au fost întârziate după ce contractul iniţial cu societatea constructoare, Colas, a fost reziliat la începutul anului. MTI a organizat în 2011 o nouă licitaţie, câştigată de consorţiul Astaldi SPA - Max Boegl.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate că termenul de predare este ianuarie 2013, potrivit ministrului Transporturilor Ovidiu Silaghi, după calculele constructorului, acesta va fi devansat. Tronsonul Medgidia - Cernavodă are 20,4 km.

Autostrada Bucureşti-Ploieşti face parte din Autostrada Bucureşti-Braşov, cu o lungime totală de 173 km, o parte din această autostradă, în lungime de 62 km, urmând să lege municipiul Bucureşti de municipiul Ploieşti.