De dragul lui Kate, britanicii au scuturat arborele genealogic până au dat de sânge albastru

De dragul lui Kate, britanicii au scuturat arborele genealogic până au dat de sânge albastru

În ciuda tradiţionaliştilor care l-au dat logodit, pe rând, cu două domnişoare de viţă nobilă, William a ales-o pe fiica lui Michael, un fost dispecer aerian, şi a lui Carole, o fostă stewardesă.

Cei care au studiat istoria familiei Middleton pentru a descoperi strămoşi cu sânge albastru ai Catherinei au fost nevoiţi să scuture bine arborele genealogic. Cu greu, după îndelungi cercetări, au găsit o umbră de ADN regal pe la 1500. Britanicii au constatat că William şi Catherine ar fi descendenţi ai lui Sir Thomas Fairfax, decedat în 1520 şi Sir William Gascoine, decedat în 1487. Despre cei doi există extrem de puţine informaţii istorice.

Cu toate acestea, susţinătorii familiei regale n-au strâmbat prea mult din nas şi au acceptat-o fără tăgadă în familia regală. Au împânzit străzile ca furnicile ca să-şi aplaude şi să arate cât de mult îşi îndrăgesc noua prinţesă, femeia cu cele mai înceţoşate şi întortocheate rădăcini de sânge albastru din familia regală britanică. Acest lucru vine şi după ce în trecut William a fost "căsătorit" în tabloidele britanice cu Davina Duckworth-Chad şi apoi cu Isabella Amaryllis Charlotte Anstruther - Gough - Calthorpe, ambele de viţă nobilă.

William a ales-o pe Kate, fiica lui Michael, fost dispecer aerian la British Airways, şi a lui Carole, fostă stewardesă.

Lady Di, descendentă a Regelui Charles al II-lea al Marii Britanii

Căsătoria de ieri e ceva nou pentru Casa Regală britanică, una dintre cele mai exigente şi mai tradiţionaliste din lume. Actualii prinţi, fiii Reginei Marii Britanii, Elizabeta a II-a, s-au căsătorit cu femei cărora li s-au descoperit legături de sânge albastru nu mai vechi de 100 de ani. Toate femeile care au intrat în Familia Regală britanică au strămoşi cu sânge albastru, lucru demonstrat foarte clar din punct de vedere istoric.

Lady Diana, de exemplu, mama lui William, prima soţie a Prinţului Charles, s-a născut în familia Spencer, iar una dintre străbunicile ei, din partea mamei, era moştenitoarea Frances Work din New York. De asemenea, era şi descendenta Ducilor de Devonshire. Din partea tatălui era descendentă a Regelui Charles al II-lea al Angliei. Din relaţia celor doi au rezultat doi copii, prinţii William şi Harry.

<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/KUwu6MOlyrU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A doua soţie a lui Charles, Camila, actualmente Ducesă de Cornwall, are cele mai recente legături de sânge albastru, descoperite la 1900. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/aIJMyv7BawQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fosta soţie a Prinţului Andrew, strănepoata unui duce

Prinţul Andrew, Ducele de York, este în prezent divorţat. De fosta soţie, Sarah Margaret Ferguson, s-a separat oficial în 1992, după 6 ani de căsnicie. Sarah îşi descria familia ca fiind "boieri înstăriţi de la ţară". Ea e strănepoata lui William Montagu Douglas, al VI-lea Duce de Buccleuch şi are rude cu sânge nobil din partea mamei. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/YUuVVvWHgmk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

După divorţul de Prinţul Andrew, Sarah Ferguson, Ducesă de York, se ocupă de opere de caritate şi are numeroase proiecte în mass-media şi în lumea filmului. Din căsătoria Prinţului Andrew cu Ducesa de York au rezultat două fete, Prinţesa Beatrice Elizabeth Mary de York şi Prinţesa Eugenie Victoria Helena de York.

Cel mai mic dintre prinţi, Edward, este căsătorit cu Sophie, Contesă de Wessex. În acest caz, sângele albastru este şi mai evident. Potrivit experţilor care au făcut arborele genealogic, cei doi ar fi veri îndepărtaţi, de gradul al XI-lea. De asemenea aceasta ar avea rădăcini galeze şi irlandeze, iar prin părinţii ei ar fi descendetă a regelui Franţei, Henric al II-lea.

S-a măritat cu Edward în 1999 şi a lucarat în domeniul relaţiilor publice până în 2002. În prezent îşi ajută soţul la îndatoririle regale. Cei doi au în prezent doi copii, Louise Windsor şi James. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/b3DhVBqXobU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kate e elegantă şi are simţ estetic

Chiar dacă nu are sânge albastru, Catherine nu a ratat nicio ocazie să impresioneze şi să le arate celor care o contestă că e mai prinţesă decât ar crede unii.

Înaintea nunţii a participat la numeroase evenimente regale şi a fost admirată pentru eleganţă şi simţul estetic. Criticii de modă au încoronat-o drept una dintre cele mai bine îmbrăcate persoane.

Pe 16 noiembrie 2010 este anunţată logodna Prinţului William cu Kate Middleton. Casa Regală a Marii Britanii a acceptat rudele cu sânge albastru ale lui Kate descoperite la 1500.

Ne puteți urmări și pe Google News