De ce se spărie Gâdea-puiu-mic de Băsescu cel fioros

De ce se spărie Gâdea-puiu-mic de Băsescu cel fioros

Ştiţi că Mihai Gâdea n-a îndrăznit niciodată să ceară un interviu faţă-în-faţă lui Băsescu? Doar el şi diktatorul, faţă în faţă? Băsescu s-a oferit de mai multe ori să stea în acelaşi studio cu întâiul cărător al oliţei de noapte a lui Felix. Refuz pe toată linia.

Ultima oară, acum două sau trei săptămâni, Antena 3 a respins un interviu despre situaţia din Libia. Dar, potrivit celor afirmate de Sorina Matei, fosta şefă a secţiei politic a Antenei 3, şi în campania electorală Gâdea a fugit de o confruntare cu cel pe care-l toacă în absenţă, seară de seară, de peste şase ani de zile.

Mihai Gâdea ar fi vrut un interviu cu Băsescu, dar numai dacă îi avea alături pe pitbullii Badea şi Ciutacu. Iar în privinţa lui Ciutacu, eu unul aş avea nişte semne de întrebare. Niciodată nu vei şti dacă nu o şterge când treaba merge prost. M-am împiedicat zilele acestea de transcrierea interviului pe care Ciutacu i l-a luat Elenei Băsescu, înainte de alegerile pentru Parlamentul European. O şuşanea de Dorobanţi, care mirosea a şmen.

Şi "Evenimentul zilei" şi probabil şi alte publicaţii i-au cerut, atunci, interviuri Elenei Băsescu, dar ea a ales "tonomatul cu euro". Ştia ea de ce. Cei doi s-au firtisit, s-au tutuit (ceea ce nu este doar o lipsă de respect pentru public, dar arată că realizatorul a cedat controlul), iar preşedintele României ajunsese "taică-tu". Cea mai dură dispută a avut loc atunci când Ciutacu i-a cerut imperativ invitatei (care încerca să păstreze decenţa) să-l ia la per tu. Aşa că, dacă aş fi în locul lui Gâdea, nu m-aş duce la interviu cu familia Băsescu având alături un chelner care nu ştii când îţi scuipă în ciorbă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adevărul este că Gâdea face pe cocoşul de luptă doar atunci când nu-l contrazice nimeni. El este un pui crescut şi hrănit în incubatoarele lui Dan Voiculescu. Omul se teme să iasă din cuşcă, pentru că nu a fost în viaţa lui un jurnalist adevărat, aşa cum a fost Alessandra Stoicescu şi aşa cum mai este Sorina Matei. El a fost un funcţionar cu surtuc, promovat pentru calităţile sale de slugă ascultătoare. Personajul nu este în stare să pună o întrebare coerentă, în afară de: "Ce părere aveţi?".

Cu scuze pentru lungimea pasajului, iată cum arată una dintre primirile pe care Gâdea i le-a făcut lui "Felix" în studioul "Sintezei zilei": "Invitat special în această seară la Sinteza zilei este senatorul Dan Voiculescu, bună seara, vă mulţumesc pentru prezenţă, vicepreşedinte al Senatului României, profesor universitar de economie, fondatorul trustului Intact şi a altor entităţi de business din România, despre care preşedintele Traian Băsescu nu a încetat să se refere la dumneavoastră în nenumărate ocazii pe care eu v-am invitat la această emisiune de nenumărate ori, în nenumărate rânduri şi cu eleganţă, m-aţi refuzat de foarte multe ori." Nu vreau să vă plictisesc, discursul lui Gâdea în faţa stăpânului său a continuat cu fraze la fel de coerente şi echilibrate. Cum să se bată acest pui de Crevedia cu unul ca Băsescu? Nevermore.

Totuşi, un lucru cred că se poate spune, spre cinstea lui Gâdea: el este un tip coerent. Dacă Ceauşescu n-ar fi picat, foarte probabil că Mihai Gâdea tot la o unitate din subordinea lui "Felix" ar fi lucrat.