Întrebat care este motivul pentru care nu s-a căsătorit niciodată, Nouriel Roubini a spus că, pentru a avea succes din punct de vedere profesional, a lăsat viaţa personală pe planul al doilea. " Eu îmi petrec aproape teri sferturi din timp călătorind. Desigur, totul vine din interior. Faci alegeri, schimburi. Poţi avea un mai mare succes profesional, însă viaţa ta personală ia un loc mai în spate", s-a destăinuit cunoscutul economist. "Nu le poţi avea pe toate", a conchis acesta.

Profetul crizei a mai spus că nu are nici maşină, nici iaht şi nici avion, iar în timpul liber poartă jeanşi. "Îmi place cultura, artele vizuale, literatura", afirmă el.

Roubini spune că îi place arta contemporană şi cumpără lucrări ale artiştilor tineri, chiar înainte ca aceştia să organizeze expoziţii: "Mă duc în atelierele lor. Este o pasiune, nu o investiţie".

Roubini e dependent de Twitter

Economistul nu se simte mândru că are 128.000 de oameni care îl urmăresc pe Twitter. "Lady Gaga are milioane. La fel şi Justin Bieber", spune el. Totuşi, admite că se află în top din acest punct de vedere în rândul economiştilor: "Printre economişti, doar Paul Krugman are mai mulţi" oameni care îl urmăresc.

În opinia lui Roubini, care susţine că a încercat toate tipurile de reţele sociale, Facebook este ca un joc, iar Twitter este "o unealtă de productivitate. Îl folosesc regulat şi sunt dependent de el".