"Ponta a rupt hârtia. Eu am uitat de ea. Daniel Constantin a zis că avem o altă treaba. România are altă treabă decât Parlament monocameral sau bicameral şi presupusa demisie a lui Basescu", a spus Antonescu, sâmbătă seară, la Antena 3.

Lideul PNL a recunoscut că epistola prezidenţială este scrisă într-un mod politicos şia precizat că vor încerca să răspundă la fel.

"Scrisoarea e politicos scrisă, drept pentru care vom răspunde la fel de politicos. Răspunsul va fi cel pe care preşedintele îl ştie deja. Constituţia este baza, este cel puţin structură de rezistenţă a unei clădiri. Noi nu putem admite ideea că am putea negocia conţinutul unui asemenea document", a atras atenţia liderul USL.

Presedintele PNL l-a îndemnat pe Traian Basescu să-şi dea demisia dacă asta intenţionează, pentru că nu va fi nimeni care să-l împiedice, dar a subliniat că Constituţia României nu va deveni un "obiect de troc".

"Nu se poate ca un preşedinte să facă din funcţia sa un fel de joacă, un fel de troc. Nu este admisibil aşa ceva", a conchis liberalul.