Evenimentul Zilei > Sport > David Popovici a împlinit 18 ani. Care este cel mai mare vis al sportivului
David Popovici a împlinit 18 ani. Care este cel mai mare vis al sportivului

David Popovici a împlinit 18 ani. Care este cel mai mare vis al sportivului

Cel mai mare campion al momentului din România, David Popovici, a împlinit astăzi 18 ani. Sportivul se desparte, acum, de cariera fulminantă de la juniori, unde a câștigat numeroase medalii și a bătut mai multe recorduri. Petrecerea lui va fi la meciul lui Dinamo din EHF Champions League, de la Sala Polivalentă.

Campionul mondial la înot, David Popovici își sărbătorește azi majoratul. Cel mai bun sportiv român a împlinit 18 ani. În 2022, el a câștigat 13 medalii, dintre care 11 de aur, la cele patru mari competiţii la care a participat.

Campionul a uimit publicul cu „dubla de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori. Tânărul este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber.

Născut în Bucureşti, David a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, deoarece un medic ortoped i-a recomandat acest sport pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. La 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu.

Clubul CS Dinamo, la care este legitimat sportivul, a anunţat că David Popovici va fi sărbătorit la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă împreună cu câteva mii de suporteri.

Visul lui David Popovici

Rezultatele lui David Popovici în această vară: 13 medalii cucerite, în diferite evenimente internaționale, dintre care 11 de aur. Și recordul mondial stabilit în proba-regină: 100 de metri liber. Și să nu uităm că, în proba de 200 de metri liber, el deține deja al treilea timp din istorie, după Paul Biedermann și Michael Phelps.

David Popovici
Sursa foto: Facebook/David Popovici

Pentru Popovici următorul mare obiectiv e aurul olimpic. Țintă pe care o poate atinge, la Paris, în 2024. La Tokyo, la JO 2020, Popovici a ratat de puțin podiumul olimpic, terminând pe 4 în proba de 200 de metri liber.

Sportivul a avut parte de câteva luni cu multe reușite, printre care:

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4×100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4×100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Mondialele de juniori de la Lima

*Aur la ştafetă 4×100 de metri liber masculin

*Aur la 200 de metri liber

*Argint la ștafetă mixtă 4×100 metri liber

*Aur la 100 de metri liber, potrivit Adevărul.