Dăruieşte viaţă bradului şi după Crăciun

Dăruieşte viaţă bradului şi după Crăciun

Asociaţia ViitorPlus şi Silva Group au pornit, în perioada sărbătorilor de iarnă, campania "Dăruieşte viaţă bradului şi după Crăciun!" prin care îşi propun să promoveze cumpărarea brazilor cu rădăcină, în locul celor tăiaţi şi îngrijirea şi replantarea lor după sărbători.

În acelaşi timp, campania presupune şi strângerea de fonduri pentru proiectul de împădurire "Adoptă un copac!" al ViitorPlus. Silva Group va dona pentru acest proiect 10% din valoarea brazilor cu rădăcină achiziţionaţi de pe site-ul www.viitorplus.ro Cum funcţionează campania

  • Alegerea unui brad de Crăciun cu rădăcină de pe site-ul www.viitorplus.ro
  • Îngrijirea bradului în perioada sărbătorilor. Înainte de a aduce bradul în casă, acesta ar trebui să treacă printr-un proces de 2-3 zile de acomodare cu o temperatură mai ridicată. De exemplu, îl puteţi ţine 2-3 zile pe balcon unde temperatura este mai ridicată decât cea de afară, dar nu atât de ridicată ca cea din casă. Nu amplasaţi bradul în casă lângă surse directe de caldură. Udaţi bradul zilnic cu 300-400ml de apă.
  • După Crăciun, bradul trebuie reacomodat cu temperatura exterioară. Bradul are voie să stea maximum două săptămâni în casă. După a treia săptămână, şansele lui de supravieţuire ajung la 50%, iar după o lună nu mai are nicio şansă să îşi revină, chiar dacă este plantat corect.
  • Replantarea bradului după sărbători, când termperatura depăşeşte 3-4 grade Celsius.

Brazii cu rădăcină comercializaţi în cadrul campaniei "Dăruieşte viaţă bradului şi după Crăciun" sunt crescuţi în plantaţii special amenajate cu acest scop, iar în locul fiecărui brad vândut se plantează unul nou.

Ne puteți urmări și pe Google News