Evenimentul Zilei > Justitie > Darius Vâlcov, ținta procurorilor în dosarul lui Ion Ghizdeanu. Cine e milionarul „Pisicu”
Darius Vâlcov, ținta procurorilor în dosarul lui Ion Ghizdeanu. Cine e milionarul „Pisicu”

Darius Vâlcov, ținta procurorilor în dosarul lui Ion Ghizdeanu. Cine e milionarul „Pisicu”

Nume grele ies la suprafață în dosarul care-l vizează pe Ion Ghizdeanu, fostul șef al Comisiei Naționale pentru Prognoză.

Domnia matusalemică a lui Ghizdeanu (aproape 20 de ani în fruntea CNP) a luat sfârșit de curând, după ce procurorii bucureșteni l-au acuzat că a falsificat lista de proiecte finanțate de stat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

În acest dosar, cercetările au ajuns la un anume Mircea Ungureanu, zis și „Pisicu”, om de afaceri din județul Olt, apropiat de Darius Vâlcov, despre care se zicea că este „premierul din umbră” în timpul Guvernului Dăncilă.

Prin firma SC Old & New Construct SRL, „Pisicu” a câștigat șase din cele opt contracte atribuite unor primării din jud. Olt prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Săptămâna trecută, polițiștii au ridicat documente importante de la respectivele primării, informează G4Media.

În Olt, toată lumea cunoaște relațiile mari pe care Mircea Ungureanu le are în Partidul Social Democrat. Conform sursei citate, firmele sale au primit contracte pe bandă rulantă de la primăriile „roșii” din județ, el fiind plasat în cercul de apropiați ai lui Darius Vâlcov de Adrian Iordache, fostul său șef de cabinet. Iordache e același personaj care le-a propulsat în lumea bună a Capitalei pe Adriana Cotel (șefa Agenției Medicamentului) și Mihaela Triculescu (șefa ANAF)!

Se spune că porecla „Pisicu” i se trage omului de afaceri Mircea Ungureanu de la abilitățile cu care acesta driblează cercetările procurorilor. A fost reținut și arestat preventiv în iunie 2016, într-un dosar în care era suspectat de complicitate la abuz în serviciu, dar care într-un final a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. În 2017, iar a ajuns suspect într-un dosar penal (acuzația: evaziune fiscală), dar și acest dosar plimbat între Parchete, care își tot declină competența.

Prin firma SC Old & New Construct SRL, Mircea Ungureanu a primit 54 de contracte de la stat, cu o valoare totală de 164 de milioane lei! Cele mai importante au fost: construirea sistemului de canalizare din comuna Podari (20 de milioane de lei), amenajarea unui parc în Slatina (14 milioane de lei) și introducerea sistemului de canalizare în comuna Verguleasa (12 milioane de lei).

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: