Ciobotariu şi-a dat demisia. Dario Bonetti: "Trebuie să aduc un nou suflu echipei"

Ciobotariu şi-a dat demisia. Dario Bonetti: "Trebuie să aduc un nou suflu echipei"

Italianul care i-a mai pregătit pe "câini" în 2009 va pregăti echipa din nou, după ce Liviu Ciobotariu a demisionat azi. La ora 11.30, italianul va susţine o conferinţă de presă.

Eşecul suferit de Dinamo în meciul de sâmbătă seară, de pe teren propriu, cu Petrolul Ploieşti (scor 1-3), în etapa a 25-a a Ligii I la fotbal, l-a aruncat pe antrenorul Liviu Ciobotariu în dizgraţia şefilor săi.

Aceştia au decis că este cazul să ia măsuri radicale, în condiţiile în care "câinii roşii" n-au reuşit decât două victorii în meciurile disputate în 2010 (culmea, ambele succese au fost reuşite în faţa aceluiaşi adversar, Gaz Metan Mediaş, în campionat şi în semifinalele Cupei României). "Sunt foarte fericit că am revenit la Dinamo, chiar dacă e mereu neplăcut să iau locul altui antrenor", au fost primele cuvinte ale lui Dario Bonetti, la conferinţa de presă. "Liviu Ciobotariu a muncit mult şi bine. Echipa e pe locul 2 şi în semifinalele Cupei. Eu vin la un club care face parte din inima mea", a adăugat italianul, care are planuri mari în Ştefan cel Mare. "Avem mult de muncă, dar am la dispoziţie mulţi jucători de calitiate. Fotbaliştii cunosc regulile mele din vestiar şi nu cred că vom avea probleme. Trebuie să ne îndeplinim obiectivele. Am fost chemat să dăm un nou suflu echipei, care trece prin momente grele", a explicat Bonetti. "Suntem mulţumiţi de Liviu Ciobotariu, dar se produsese o plafonare în jocul echipei şi aveam nevoie de o schimbare. Trebuia să facem ceva", a declarat Dragoş Săvulescu. Secundul lui Bonetti la Dinamo va fi fostul jucător al grupării Juventus Torino, Alessandro Birindelli. Antrenor cu portarii va fi Claudio Bozzini, care abia aştepta probabil să se întoarcă în Bucureşti, având în vedere mărturisirile pe care ni le-a făcut în urmă cu ceva vreme. "Bonetă - caşchetă" şi "Turco-Porco"

Dario Bonetti (50 de ani), antrenorul italian care a mai pregătit echipa Dinamo în perioada iunie - octombrie 2009, a venit ieri în România şi a discutat cu Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie al "roş-albilor", preluarea conducerii tehnice a "câinilor".

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă iniţial se părea că Bonetti va fi, până la vară, director tehnic, astăzi, Liviu Ciobotariu a plecat de la echipă, iar italianul are cale liberă spre funcţia de antrenor. Părţile au refuzat însă să confirme înţelegerea, italianul declarând la ieşirea din sediul Computerland (unde a avut loc întâlnirea cu preşedintele dinamoviştilor) că "am venit în România pentru o vacanţă de două-trei zile. M-am întâlnit cu domnul Badea pentru că avem aceeaşi pasiune: pictura".

Duminică seară, însă, Dario Bonetti le-a dezvăluit apropiaţilor următorul lucru: "Vin la Bucureşti ca să negociez cu Dinamo". Se pare că şefii dinamovişti încearcă să ţină secretă mutarea pentru a-l lăsa pe Liviu Ciobotariu să pregătească în linişte returul cu Gaz Metan, din semifinalele Cupei României, programat joi (ora 21.30, Pro TV), la Mediaş.

În octombrie 2009, Bonetti a fost demis de la Dinamo în urma unui conflict avut cu fostul acţionar Vasile Turcu. Numit de acesta "Bonetă-caşchetă", italianul a replicat la fel de dur: "Turco-porco". Victor Becali a sărit deja la gâtul italianului: "Nu ştiu ce îl recomandă pe Bonetti pentru funcţia de director tehnic. Peste tot pe unde a antrenat, a fost dat afară. Prin aducerea lui, este înlăturat şi Cornel Dinu".

3 luni şi jumătate a rezistat Dario Bonetti pe banca dinamoviştilor, în 2009