Despre cel de al doilea se ştie că este un fost ofiţer de Securitate care era, înainte de 1990, directorul Direcţiei E 101, ce răspundea de Europa, SUA, Canada şi organismele internaţionale. De asemenea, după decembrie 1989, el a devenit ofiţer al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), unde a activat până în anul 2001, când a fost trecut în rezervă cu gradul de general printr-un ordin al preşedintelui de atunci, Ion Iliescu.

În activitatea firmei Danubius Global Inc s-a implicat, însă, atunci când, prin intermediul acestei societăţi, şi-au derulat afacerile unii cetăţeni americani care au încheiat contracte cu guvernul american pentru operaţiuni în Irak. Practic, la scurt timp după înfiinţarea ei, în octombrie 2004, Danubius Global Inc SRL a fost cumpărată de o companie off-shore din Insulele Virgine.

După cum relatează presa americană, acţionar principal al firmei româneşti a devenit Security Ventures International LTD, iar administrator – cetăţeanul american Richard Lee Levinson. Această trecere a intrat în atenţia anchetatorilor americani deoarece Levinson făcuse parte din conducerea firmei Custer Battles, interzisă în Irak, şi preluase obiectul de activitate şi o mare parte a atribuţiilor firmei americane. Printre angajaţi s-a numărat şi fiul lui Bichir, Bogdan Valentin, care deţinea funcţia de director de operaţiuni.

După incidentul din Irak, soldat cu moartea ofiţerilor irakieni, Bichir junior a ajuns administrator al firmei în locul lui Levinson.

De asemenea, în 2008, firma anunţa că a fost scoasă de sub urmărire penală într-o ancheta federală îndreptată împotriva ei. Interesant este că, în evoluţia societăţii cel mai profitabil an este 2007.

În 2010, societatea are ca obiect de activitate declarat "Activităţi de studiere a pieţei şi sondare a opiniei publice".