Evenimentul Zilei > Actualitate > Daniela Gyorfi , mireasă la 50 de ani. „În showbizul de astăzi nu mai contează vocea”
Daniela Gyorfi , mireasă la 50 de ani. „În showbizul de astăzi nu mai contează vocea”

Daniela Gyorfi , mireasă la 50 de ani. „În showbizul de astăzi nu mai contează vocea”

Am întâlnit o Daniela Gyorfi matură în gândire, după 27 de ani de carieră, pregătindu-se pentru o prezentare de modă. Are emoţii. „Cum să nu am? Uite-te la fetele astea cât de tinere sunt...”. Îmi arată spre cârdul de modele îmbrăcate sumar care vor intra pe scenă înaintea ei. Toate se uită la Daniela cu respect şi fac roată în jurul ei, dar cine ştie câte dintre ele vor putea avea o carieră atât de lungă?

Astăzi, la 50 de ani, Daniel Gyorfi priveşte cu mândrie înspre trecut. E un exemplu pentru fetele tinere care nu ştiu pe ce drum să o apuce. „Trebuie să aibă acel factor X”, îmi spune. „În show-bizul de astăzi nu mai contează vocea. Uitaţi-vă la Inna. E numărul 1 în România, a avut un marketing excelent. Nu ţine totul de voce. Ce, Enrique Iglesias are voce?”.

Daniela este de părere că lumea mondenă din România trebuie să se schimbe. „Nu trebuie să te iei după ce cere publicul. Mie de multe ori îmi dă cu minus când mă uit la televizor. Cu copiii olimpici, de exemplu, ce facem? Mă uit la Putin şi la nebunul de Trump. De ce atâtea războaie, de ce atâtea arme? Şi de ce le promovăm atât?”.

Recunoaşte că a avut o copilărie tristă. Mama ei a paralizat când Daniela avea doar 9 ani. „Fără ea nu ajungeam unde sunt astăzi. De când a murit, îl simt mai aproape pe Dumnezeu”. „Eşti credincioasă?”. „Cred în Dumnezeu, dar nu mă duc regulat la biserică. A trebuit să mă leg de ceva, mai ales când am trecut prin momente grele. Dar nu cred în viaţa de apoi. Dacă ar fi fost aşa, mama mi-ar fi apărut în vis. Important este ce facem în viaţa aceasta”.

Ar mai face un copil

Daniela Gyorfi declară că nu este o feministă în adevăratul sens al cuvântului. Nu-i place apartenenţa la acest grup. „Nu sunt o feministă extremă. Bărbatul face întreagă crucea casei”. În casă, însă, este dictatoare. „Acasă sunt o comunistă”, mi se confesează. Zâmbeşte. Apoi vorbeşte despre fiica ei de 7 ani, Maria. Ne spune că a dus-o la karate, ca să înveţe să se apere. „I-am zis: dacă te atacă cineva, dă-i, mami, loveşte-l!”. Maria este, de altfel, cea mai mare realizare a Danielei. „Am născut-o la o vârstă mai importantă, n-a fost uşor… Dar aş mai face un copil…”.

 

Nu şi-ar pune silicoane

Una dintre fetele din jurul nostru vine să o întrebe ceva. Poartă o costumaţie foarte sumară, semnată de Cristin Oae. Daniela vorbeşte cu ea, apoi îmi spune: „Nu mi-aş pune niciodată silicoane. Mi se pare incorect. Dacă cineva te iubeşte, te iubeşte aşa cum eşti”. La final, o întreb direct dacă este mulţumită cu viaţa ei. „Sunt mulţumită. Am casă, am familie, am ce să mănânc. Ce contează miliardele?”.

 

George, soţul artistei: „Daniela e o luptătoare. Ea se relansează mereu”

George, îi este şi soţ şi impresar Danielei. Cei doi sunt de 12 ani împreună şi sunt, practic, nedespărţiţi. „Sunt organizator de evenimente pentru ea. Fac rost de cântări, cum se spune. Sunt băiatul care scrie facturile. O îndrum, îi dau câte un sfat, sunt alături de ea. Pentru Daniela, familia sunt eu şi Maria, de când a murit mama ei”.

Cum e să trăieşti cu o vedetă? „La început nu a fost uşor, artiştii sunt mai sensibili, trebuie să-i cunoşti foarte bine. Dar sunt, până la urmă, oameni. Câteodată au momente când trebuie să le acorzi atenţie”.

E greu să te menţii în această industrie? „Daniela e o luptătoare. Ea se relansează mereu. Nu e uşor să te menţii pe piaţă. Ai nevoie de foarte multă muncă şi de seriozitate. Dar şi de pasiune. Danielei îi place să cânte, ea nu merge niciodată din obligaţie la vreun concert”.

Cu banii cum stau? „O parte din banii din prestaţia artistică îi reinvestim. Ca să te menţii, trebuie să investeşti în tine. În clipuri, în imagine… Nu suntem foarte bogaţi, dar nici săraci. Undeva pe la mijloc”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: