Evenimentul Zilei > Actualitate > Daniel Niculae avertizează: „Lille, peste Marseille, Bordeaux, PSG sau Lyon”
Daniel Niculae avertizează:  „Lille, peste Marseille, Bordeaux, PSG sau Lyon”

Daniel Niculae avertizează: „Lille, peste Marseille, Bordeaux, PSG sau Lyon”

Nici FC Vaslui nu va avea viaţă uşoară în play-off-ul Ligii Europa.

Moldovenii o vor întâlni pe OSC Lille, reprezentanta unui fotbal, cel francez, care întotdeauna a pus mari probleme echipelor noastre. Este pentru prima dată în istorie când o formaţie din România se va confrunta cu OSC Lille, dublă campioană în Hexagon.

Primul joc va avea loc la Vaslui, pe 19 august, iar returul se va disputa în Franţa, pe 26 august. Fostul stelist Marius Baciu este singurul român care a avut legătură directă cu OSC Lille. Acesta a jucat la echipa franceză timp de doi ani, în intervalul 2002-2004.

Ziariştii de la cotidianul "L’Equipe" au exultat astăzi, după ce au aflat numele adversarului pe care îl vor întâlni cei din Lille. "Lille a avut noroc la tragerea la sorţi! În barajul pentru grupele Europa League va juca împotriva necunoscuţilor de la FC Vaslui, turul fiind în deplasare", au notat ziariştii francezi. În ultima ediţie a campionatului, Lille a terminat pe locul al patrulea.

Internaţionalul Daniel Niculae, jucător în Ligue 1, la echipa AS Monaco, nu le dă multe şanse vasluienilor în dubla manşă cu cei de la OSC Lille.

"Vasluiul va juca împotriva unei echipe foarte puternice. Cred că această formaţie e peste Marseille (n.r. – campioana en-titre), Bordeaux, PSG sau Lyon. Şanse sunt, dar sunt mici", a spus "Nico" la GSP TV.

OSC LILLE

Dublă campioană

  • Data înfiinţării: 1944;
  • Culori: alb-roşu-albastru;
  • Antrenor: Rudi Garcia;
  • Stadion: "Lille-Metropole" – 18.000 de locuri;
  • Palmares: 2 titluri de campioană, 5 Cupe ale Franţei, câştigătoare a UEFA Intertoto;
  • Vedeta echipei: Ivorianul Gervais Yao Kouassi "Gervinho", cotat la 15 milioane de euro;
  • Echipa-tip: Landreau – Debuchy, Rami, Chedjou, Emerson – Balmont, Rio Mavuba – Gervinho, Hazard, Cabaye – De Melo.