Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă poate câştiga sau poate pierde totul curând. Culisele războiului din PSD, prezentate de Dan Andronic
Dăncilă poate câştiga sau poate pierde totul curând. Culisele războiului din PSD, prezentate de Dan Andronic

Dăncilă poate câştiga sau poate pierde totul curând. Culisele războiului din PSD, prezentate de Dan Andronic

Jurnalistul Dan Adronic a comentat joi, la Antena 3, evenimentele de la CEx al PSD, în urma căruia Viorica Dăncilă, premierul României şi preşedintele interimar al social-democraţii, a transmis următoarele direcţii ale partidului.

Printre altele, Dăncilă a transmis că social-democraţii vor asigura cvorum la moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, dar nu o vor vota săptămâna viitoare. Totodată, ea s-a referit şi la Congresul PSD de la 29 iunie, la modificarea statutului formaţiunii, la programul politic şi la strategia cu privire la alegerile pentru şefia partidului şi desemnarea candidatului pentru prezidenţiale.

„Bătălia din interiorul PSD nu are legătură neapărat cu ce se întâmplă în exterior. Nu cred că sunt foarte multe forţe interesate ca actualul Guvern să plece. M-am gândit în primul rând la încleştarea de azi, din care Dăncilă a ieşit câştigătoare.

Ea va fi următorul preşedinte al PSD şi aşa mai departe… Nu e o victorie uşoară şi nici nu cred că este un lucru bun pentru PSD. Asta este părerea mea de analist.

Există o posibilitate ca actualul Guvern să pice în urma unei moţiuni de cenzură, aşa cum am spus şi de dimineaţă. Rămâne singura posibilitate prin care Dăncilă să nu mai preia preşedinţia partidului şi eventual să nu mai fie candidată la alegerile prezidenţiale.

Dupa ziua de marţi vom vedea dacă vor fi 230 sau 240 de semnatari la vot. Dacă toţi cei care au semnat vor vota şi se vor mai înregistra câteva voturi în plus, se schimbă aritmetica. Matematica este în favoarea moţiunii”, a declarat Dan Andronic la Antena 3.