Evenimentul ZileiPoliticaDăncilă elimină autorizaţia de construcţie pentru ca primarii să ia mai ușor bani de la FDI

Dăncilă elimină autorizaţia de construcţie pentru ca primarii să ia mai ușor bani de la FDI

Dăncilă elimină  autorizaţia de construcţie pentru ca primarii să ia mai ușor bani de la FDI
Guvernul Dăncilă intenţionează să elimine autorizaţia de construcţie, pentru ca primarii să poată accesa mai uşor Fondul de Dezvoltare și Investiţii (FID), administrat de Comisia Națională de Prognoză.

Accesarea de fonduri de către primarii a fost una din temele vizitei pe care premierul Viorica Dăncilă a făcut-o în judeţele Suceava şi Vaslui. S-a discutat, în context şi despre stadiul implementării programelor naţionale de dezvoltare locală – PNDL 1 şi 2, care au permis dezvoltarea comunităţilor locale, potrivit primarilor.

Pe lângă alocările bugetare, Viorica Dăncilă a reamintit că autorităţile locale pot apela şi la fonduri comunitare, dar şi la parteneriate public-private.

"Anul acesta avem cel mai mare buget pe sănătate şi educaţie, domenii prioritare pentru România, şi ne dorim ca fiecare spital din România să poată fi dotat cu aparatură, aparatură performantă, pentru că sănătatea este foarte importantă pentru fiecare cetăţean.

Am discutat despre stadiul implementării PNDL 1, PNDL 2, despre Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, şi i-am asigurat pe primari că pentru a accesa mai uşor acest fond vom elimina autorizaţia de construcţie", a anunțat Dăncilă, potrivit Rador.

 


Accesează: