Dan Petrescu: "Sunt departe de Chelsea!"

Dan Petrescu: "Sunt departe de Chelsea!"

"Bursucul" visează în continuare la o revenire la Londra, însă ştie că trebuie să confirme în Rusia pentru a fi luat în serios de englezi.

Englezii nu l-au uitat pe românul Dan Petrescu. "Bursucul" este protagonistul săptămânii pe site-ul grupării Chelsea Londra, având propriul său episod în serialul dedicat jucătorilor legendari din istoria echipei de pe "Stamford Bridge". E un semn că londonezii îi urmăresc cariera şi n-ar fi exclus să-i ofere şansa de a o antrena pe Chelsea!

"Au fost multe legende la Chelsea, însă doar unul este «Legenda»", aşa începe filmul de prezentare a fostului fundaş dreapta realizat de clubul englez, parafrazându-se porecla pe care i-a dat-o un fost jucător la Chelsea, uruguayanul Gustavo Poyet, care a împărţit, timp de trei sezoane, vestiarul cu românul.

Reputaţia "Bursucului" în capitala Angliei este meritată. Petrescu a evoluat cinci ani la Chelsea, între 1995 şi 2000, devenind primul jucător străin care a strâns peste 200 de meciuri în tricoul albastru al clubului. Românul a atras simpatia fanilor englezi prin devotamentul pentru echipă, dar şi prin cele 17 goluri marcate în Premier League.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Trebuie să iau un trofeu afară!"

Cu Chelsea, Dan Petrescu a câştigat Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei, în timp ce olandezul Ruud Gullit, fostul său coleg şi antrenor, l-a nominalizat drept cel mai bun fundaş dreapta din istoria londonezilor!

"Dacă m-ar pune şi ca antrenor într-un astfel de clasament, ce bine ar fi! Sunt mulţumit de ceea ce am realizat ca jucător, dar sper să ajung, într-o zi, la Chelsea şi ca tehnician", reacţiona Petrescu atunci, pentru EVZ.

Contactat ieri, "Bursucul", aflat pe locul cinci la primul sezon în prima ligă din Rusia cu echipa Kuban Krasnodar, ne-a spus că un titlu cucerit în România nu este suficient pentru a emite pretenţii la un post pe banca englezilor.

"Sunt departe de Chelsea în acest moment. Trebuie să câştig un trofeu în străinătate, într-un campionat puternic, pentru a ajunge acolo. Nu e de ajuns că am luat titlul în România. Niciun antrenor român n-a activat în Anglia, cum ar fi să ajung eu primul?", crede Dan Petrescu, care a cucerit titlul de campion în Liga I, în 2009, cu Unirea Urziceni. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/oWvIM9rjRMk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>