Englezii nu l-au uitat pe românul Dan Petrescu. "Bursucul" este protagonistul săptămânii pe site-ul grupării Chelsea Londra, având propriul său episod în serialul dedicat jucătorilor legendari din istoria echipei de pe "Stamford Bridge". E un semn că londonezii îi urmăresc cariera şi n-ar fi exclus să-i ofere şansa de a o antrena pe Chelsea!

"Au fost multe legende la Chelsea, însă doar unul este «Legenda»", aşa începe filmul de prezentare a fostului fundaş dreapta realizat de clubul englez, parafrazându-se porecla pe care i-a dat-o un fost jucător la Chelsea, uruguayanul Gustavo Poyet, care a împărţit, timp de trei sezoane, vestiarul cu românul.

Reputaţia "Bursucului" în capitala Angliei este meritată. Petrescu a evoluat cinci ani la Chelsea, între 1995 şi 2000, devenind primul jucător străin care a strâns peste 200 de meciuri în tricoul albastru al clubului. Românul a atras simpatia fanilor englezi prin devotamentul pentru echipă, dar şi prin cele 17 goluri marcate în Premier League.

"Trebuie să iau un trofeu afară!"

Cu Chelsea, Dan Petrescu a câştigat Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei, în timp ce olandezul Ruud Gullit, fostul său coleg şi antrenor, l-a nominalizat drept cel mai bun fundaş dreapta din istoria londonezilor!

"Dacă m-ar pune şi ca antrenor într-un astfel de clasament, ce bine ar fi! Sunt mulţumit de ceea ce am realizat ca jucător, dar sper să ajung, într-o zi, la Chelsea şi ca tehnician", reacţiona Petrescu atunci, pentru EVZ.

Contactat ieri, "Bursucul", aflat pe locul cinci la primul sezon în prima ligă din Rusia cu echipa Kuban Krasnodar, ne-a spus că un titlu cucerit în România nu este suficient pentru a emite pretenţii la un post pe banca englezilor.

"Sunt departe de Chelsea în acest moment. Trebuie să câştig un trofeu în străinătate, într-un campionat puternic, pentru a ajunge acolo. Nu e de ajuns că am luat titlul în România. Niciun antrenor român n-a activat în Anglia, cum ar fi să ajung eu primul?", crede Dan Petrescu, care a cucerit titlul de campion în Liga I, în 2009, cu Unirea Urziceni.
<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/oWvIM9rjRMk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>