„Din nefericire, se propagă foarte repede şi acum factorul uman este cel care duce acest virus dintr-o parte în alta, prin neînţelegerea fenomenului, prin grija pe care o are faţă de neamuri să se ducă cu o bucată de carne de acolo de unde a tăiat porcul, fără să fie un control sanitar-veterinar în prealabil”, a spus Daea.

Petre Daea susține că din informaţiile pe care le are, „factorul uman” propagă acum virusul pestei porcine, relatează Agerpres.

„Ancheta este în derulare. Informaţiile pe care le am conduc, cum s-a întâmplat şi altă parte, la faptul că factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus, pentru că nu toţi înţeleg, nu toţi realizează că este o boală extrem de periculoasă. Această boală nu se vede, nu se aude, nu se simte, o realizezi numai în momentul în care pune jos animalul. Am discutat cu directorul DSVSA, care mi-a spus că a fost anunţat de vineri de existenţa unui porc mort la gospodăria respectivă, gospodăria avea trei porci, s-a dus acolo, semnele clinice nu arătau ca fiind pestă porcină africană, au luat analize, iată cât de perfid acţionează”, a precizat Petre Daea.