Evenimentul Zilei > Actualitate > USGS a anunțat un cutremur de 6 grade pe scara Richter. S-a resimțit din plin
USGS a anunțat un cutremur de 6 grade pe scara Richter. S-a resimțit din plin

USGS a anunțat un cutremur de 6 grade pe scara Richter. S-a resimțit din plin

Un cutremur de 6 grade a fost înregistrat în zona Noii Caledonii, iar epicentrul a avut identificat la o adâncime de 10 kilometri.

Un cutremur serios, de 6 grade, s-a produs, vineri, la sud-est de arhipelagul Insulele Loialităţii din Noua Caledonie. După cum a anunțat Institutului de Geofizică al Statelor Unite (USGS). Mișcarea seismică a avut o magnitudine de 6 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la ora 8?54 GMT. Epicentrul cutremurului a fost la o adâncime de 10 kilometri, conform sursei citate de Agerpres.

Panică totală la începutul acestei luni, din cauza unui cutremur de magnitudine 8,1 grade pe scara Richter. Zeci de mii de oameni au fost evacuați

La începutul lunii martie, zeci de mii de locuitori din zonele de coastă din Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Vanuatu şi alte insule au fost evacuaţi. Din cauza avertismentelor de tsunami după un seism cu magnitudinea 8,1 pe scara Richter. Care a avut loc lângă Insulele Kermadec din Pacific (nelocuite), care fac parte din Noua Zeelandă.

Mișcare seismică precedată de cutremure foarte puternice

Cutremurul a fost precedat de seisme cu magnitudini foarte mari, de 7,4, respectiv, 6,9 în aceeaşi regiune. Cel mai înalt val, de un metru, s-a produs în Noua Caledonie pe insula Maré, în arhipelagul Insulelor Loialităţii, în timp ce în insula Pines (insula Pinilor), în Yate şi în Noumea au fost observate valuri între 45 şi 80 de centimetri, însă nu au fost semnalate pagube materiale.

Altfel, în România, printre cutremurele obișnuite din zona seismică Vrancea-Buzău, s-a produs și unul mai puțin obișnuit. În acest an, la data de 6 ianuarie, o mișcare seismică de 4 grade a avut loc în Oltenia.


Al doilea cutremur în România, în decurs de câteva ore

Cutremur în România, miercuri seară. Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a produs

Cutremur în România. Al patrulea seism din 2021. De ce ar putea fi o veste bună

Cutremur în România în toiul nopții. Datele oferite de INFP

Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Cutremur puternic în România, într-o zonă neobișnuită. Ce spune INFP