Cutremur de 4,9 în România, resimţit la Bucureşti

Cutremur de 4,9 în România, resimţit la Bucureşti

Un cutremur a avut loc în această dimineaţă, la 150 de kilometri adâncime, la ora 5.24, iar mişcarea seismică s-a simţit şi în Bucureşti. Cutremurul, produs în zona Vrancei, a avut o magnitudine de 4,9.

Ţinând cont de ora la care s-a produs, puţini români au resimţit seismul.

Mircea Radulian, director la ştiinţific la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, a declarat în această dimineaţă la RTV că pot exista replici, dar intensitatea acestora va fi mult mai mică decât cea a cutremurului şi nu vor fi simţite. Radulian a mai spus că acest cutremur era aşteptat în zona Vrancei.

Mişcarea seismică a fost simţită de două ori, mai întâi pe verticală, apoi pe orizontală. Durata seismului a fost de aproximativ 20 de secunde.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiştii au precizat că nu sunt motive de îngrijorare.

"Aceste cutremure vrâncene apar la intervale de aproximativ doi ani", a mai precizat Radulian.

Cutremurul a avut loc la 63 de kilometri est de oraşul Braşov, 64 de km NV de Buzău, 130 km vest de Galaţi şi 136 km nord de Bucureşti și a fost resimțit în mai multe zone, chiar și în Republica Moldova.

În această dimineaţă au mai avut loc, în lume, alte două cutremure:

  • Este vorba de un seism de 4,7 în apropiere de Coasta Honshu din Japonia  - la o distanţă de 84 km est de Tokyo, la ora 4.27.
  • Iar la şapte minute de la producerea cutremurului din România a avut loc un sesim cu magnitudinea de 5,4 în estul Kazakhstanului.