Curtea de Conturi va verifica privatizarea Petrom

Curtea de Conturi va verifica privatizarea Petrom

Biroul Permanent al Senatului a aprobat ieri cererea a 27 de senatori care solicita Curtii de Conturi sa efectueze un control la Petrom SA.

Acesta este primul control postprivatizare la colosul preluat de austriecii de la OMV, in timpul guvernarii Adrian Nastase. „Am cerut sa se faca un control la Petrom, societate care a fost privatizata dubios in 2004. Contractul de privatizare al Petrom a fost legiferat in parlament cu ochii inchisi. Acum platim gazul de trei ori mai mult. Vom vedea daca OMV si-a indeplinit anagajamentele si este posibil sa gasim si alte „minuni” pe-acolo”, ne-a declarat senatorul Marius Marinescu, initiatorul cererii.

Contractul a fost negociat de Dorinel Mucea, zis „Mana lui Dan Ioan Popescu”, fost inalt functionar public, judecat acum pentru tradare in dosarul „Privatizarilor strategice”. Dan Pazara, director de comunicare al Petrom, ne-a declarat: „Procesul de privatizare a fost unul transparent si urmarit indeaproape de institutiile UE. Ne manifestam deschiderea pentru colaborarea cu autoritatile statului”.

Ne puteți urmări și pe Google News