Cursuri de specializare pentru 1.000 de medici din urgenţă

Cursuri de specializare pentru 1.000 de medici din urgenţă

Medicii de anastezie - terapie intensivă din toată ţara petrec sfârşitul de săptămână la Timişoara unde învaţă cele mai noi proceduri medicale standard în specialitatea lor.

La a şaptea ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, organizat până duminică de Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, s-au înscris 1.000 de medici. "Manifestarea majoră a celor două specialităţi se bucură de o participare record, fiind înscriţi 1.000 de participanţi. Prin evenimentul medical, ajuns deja la cea de-a VIII-a ediţie, ne propunem să promovăm standardele, ghidurile şi protocoalele în medicină. Participă peste 20 de speakeri din străinătate, specialişti de anestezie şi terapie intensivă. Ca în fiecare an, se va publica un volum consistent de peste 800 de pagini care cuprinde testele conferinţelor prezentate. Programul ştiinţific este unul dens, desfăşurându-se în paralele în trei săli", a declarat prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI de la spitalul timişorean.

Pe lângă prezentările teoretice, va avea loc un training pe modele animale (porci anesteziaţi), precum şi practică pe modele umane (tineri studenţi care s-au oferit voluntari). Porcii vor fi injectaţi cu substanţe folosite în anestezie, în timp ce voluntarii umani vor fi folosiţi doar pentru localizarea ecografică a nervilor.

Ne puteți urmări și pe Google News