Curăţenia de Paşte vă costă de la 200 de lei în sus

Curăţenia de Paşte vă costă de la 200 de lei în sus

Proprietarii de garsoniere vor plăti între 200 şi 350 lei, iar cei de apartamente cu trei camere, circa 350 lei, unei firme specializate. Însă trebuie să vă grăbiţi pentru a prinde o echipă liberă.

Majoritatea celor care au lăsat curăţenia de Paşte pe ultimul moment riscă să fie nevoiţi să-şi pună salopeta şi să se apuce singuri de treabă. Şansele să prindă o fereastră în programul firmelor de curăţenie sunt mici zilele acestea. Companiile specializate au programul supraîncărcat cu comenzi făcute până şi cu o lună înainte. Dacă reuşiţi totuşi să vă rezervaţi o echipă specializată, ţineţi cont de preţurile practicate.

Pentru o garsonieră veţi plăti peste 200 de lei, iar pentru un apartament cu două camere - peste 250 de lei. Serviciile de curăţenie includ spălarea geamurilor şi a tocurilor uşilor şi ferestrelor, aspirarea podelelor, ştergerea prafului, curăţenia în bucătărie, în grupurile sanitare, dezinfectare, curăţarea mochetelor, a gresiei şi a parchetului. Toate acestea durează, în cazul unui apartament obişnuit, circa şapte-opt ore. Dacă apartamentul este foarte murdar, poate dura şi circa 10 ore, spune Bogdan Vrânceanu de la Staff Cleaning, o firmă din Capitală cu patru echipe. „Sunt zero şanse să vă mai puteţi programa până de Paşte. Eventual, se mai poate face curăţenia după Sărbători. Sunt mulţi care şi-au făcut programări după Paşte”, ne-a spus Bogdan Vrânceanu, „Programările sunt făcute de o lună”, spun reprezentanţii companiei de curăţenie Crisstal.

Potrivit acestora, este foarte târziu, ultimele comenzi fiind preluate pentru săptămâna care a trecut. Pentru a atrage clienţii care şi-au văzut veniturile tăiate de criză, firma a venit cu promoţii cum ar fi includerea curăţării covorului în preţul standard pentru un apartament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei de la „Aşii Curăţeniei” spun că numărul clienţilor persoane fizice a scăzut cu 30%-40% din cauza crizei. Însă de Paşte e aglomerat şi la ei: ieri deja nu mai era loc pentru noi programări.

Se preferă ajutorul mamei

Dacă insistaţi, puteţi descoperi totuşi şi firme care nu le-au găsit de lucru tuturor angajaţilor pentru această săptămână. Una dintre acestea este Mikatom din Capitală, care are trei echipe formate din câte cinci persoane. Florin Toma, reprezentantul societăţii, susţine că serviciile trebuie să aibă un preţ nu mai mic de 80 de lei pentru ca echipele să se deplaseze la clienţi.

Şi la firma GS Clean „solicitarea se poate rezolva”, declară Mihai Stoenescu, directorul acesteia. El este de părere însă că „lumea nu mai investeşte mulţi bani în curăţenie şi preferă să o cheme pentru aceasta pe mama sau pe mama-soacră”.