Sunteți pasionați de motoare și mașini? Ce ziceți de crearea unui atelier  mecanic propriu? Este un vis posibil… dacă veți ține cont de dezvoltarea tehnologică și veți folosi un elevator auto, un elevator vulcanizare sau un elevator 2 coloane, printre altele, în activitatea desfășurată. Iată mai multe detalii despre cum să vă îndepliniți obiectivul..

Primul lucru de care aveți nevoie: un mecanic

Partea esențială a afacerii este alegerea celui care se va ocupa de mașini, va repara motoarele și sistemele electrice. Și sfatul nostru este următorul: chiar dacă luați în considerare doar administrarea afacerii și angajarea unor mecanici profesioniști, este bine să aveți pregătirea profesională necesară pentru a ști cum se repară motoarelor și cum se instalează și se întrețin sistemelor electrice.

În acest fel, veți domina perfect piața pe care doriți să o influențați. Rețineți că toate afacerile fac o impresie bună clienților, dacă chiar proprietarul lor se ocupă de serviciile oferite. Acest lucru contribuie la creșterea încrederii consumatorilor.

Gândiți ca un client: V-ați pune mașina voastră prețioasă în mâinile unei persoane care nu prezintă încredere?

Rezolvați procedurile pentru a începe afacerea

Există o diferență notabilă între afacerea care nu reușește și cea care reușește, și aceasta este planificarea. Există o serie întreagă de proceduri juridice și financiare pe care trebuie să le finalizați pentru a începe o afacere, cum ar fi un atelier auto.

În primul rând, trebuie să vă înregistrați afacerea. Vă recomandăm ca, înainte de a vă găsi un spațiu și de a investi bani în el, să începeți să investigați ce anume aveți nevoie pentru deschiderea atelierului.

Personalul și serviciile

Deschiderea unui un atelier mecanic nu este un lucru pe care îl puteți face singuri Aveți nevoie de:

  1. a) un partener și care să se ocupe de cumpărarea și instalarea infrastructurii;
  2. b) personal administrativ, mecanici și asistenți;
  3. c) furnizorii de piese și accesorii;
  4. d) servicii de promovare și publicitate.

De la finanțarea de care veți avea nevoie la procedura pe care o veți utiliza pentru a vă promova serviciile și pentru a vă face cunoscuți pe piață, acestea sunt aspecte pe care trebuie să le anticipați înainte de existența fizică a afacerii dvs.

Amplasamentul și spațiul

Un atelier mecanic își bazează succesul pe două aspecte fundamentale: locul în care se află și spațiul de care dispuneți. Unde ar trebui să deschideți un atelier? Cum știți dacă acest loc va influența pozitiv afacerea dvs.? Veți obține un volum suficient de clienți pentru a face profitabil atelierul mecanic pe care ați decis să-l deschideți?

În acest sens, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să însărcinați un expert să facă cercetare de piață înainte de a alege locația. În acest fel, veți ști dacă sunteți în cel mai bun loc, pentru ca eforturile dvs. să aibă efectul scontat.

Dacă preferați să riscați și să nu apelați la un specialist în marketing, există o modalitate simplă de a găsi locația ideală. Alegeți o locație în apropierea unui dealer de mașini noi sau rulate. Va exista o mișcare naturală a potențialilor clienți care solicită o verificare a motoarelor și o punere la punct la mașinii în mod constant.

Atelierul mecanic: infrastructura

Locația este doar șasiul unui atelier bun, ca parte a investițiilor care urmează să fie făcute. Ar trebui să vă gândiți să lucrați cu cele mai avansate echipamente. Care este infrastructura necesară pentru o locație în această specialitate?

O groapă: este instalația minimă pentru a analiza cele mai importante părți ale unei mașini. Ar trebui să revizuiți măsurile de securitate care funcționează în cadrul comunității dvs. pentru a ști cum ar trebui puse la punct. Este bine să aveți un cric hidraulic și un sistem electric.

O parcare: este bine să fie acoperită și să existe un spațiu pentru cel puțin patru mașini. Gândiți-vă că, cu cât este mai mare numărul de mașini din parcare, cu atât mai mare va fi venitul pe care îl veți primi pentru munca dvs.

Instrumente: cea mai importantă parte a atelierului. Nu numai că trebuie să aveți instrumente diverse, dar, de asemenea, și dispozitive electrice de diagnosticare, materiale pentru vopsitorie, un sortiment de piese auto și piese de schimb, uleiuri si lubrifianți. Pentru siguranță, este bine să aveți un depozit unde să le stocați, pentru a vă controla mai bine inventarul.

Sperăm ca aceste câteva sfaturi să vă ajute să vă atingeți obiectivul îm cel mai scurt timp. Mult succes!

Te-ar putea interesa și: