Evenimentul Zilei > International > Cum să fumezi în locuri interzise
Cum să fumezi în locuri interzise

Cum să fumezi în locuri interzise

Ca să vină în ajutorul fumătorilor care n-au voie să-şi aprindă ţigările în locurile publice, un fabricant de tutun din Japonia lansează ţigara care nu se aprinde.

Cu “Zero Style Mint” puteţi să vă luaţi adio de la brichetă, fum înecăcios, scrumieră sau mucuri de ţigară. Într-un cilindru de plastic se ascunde ţigara, iar în timp ce persoana “fumează” se eliberează tutunul în plămâni.

O astfel de ţigară îţi ajunge pentru jumătate de zi şi costă cam 80 de eurocenţi. Unde mai pui că nu conţine substanţe nocive precum gudronul.

Într-o lună, de vânzare

“Este o modalitatea de a fuma complet nouă. Produsul poate fi folosit în locurile publice unde fumătorii n-au voie să-şi aprindă ţigările”, se laudă producătorii japonezi.

“Zero Style Mint” apare pe piaţă în luna mai.

Japonia a fost considerată mult timp “paradisul fumătorilor”, datorită taxelor mici pe ţigări şi pentru că nu prea aveai restricţii să fumezi în toate locurile publice. Însă cu timpul, autorităţile au schimbat foaia. S-au creat locuri speciale pentru fumători în bănci, şcoli, spitale şi chiar au interzis în unele locuri fumatul pe stradă.

Anul trecut, 24,9% dintre adulţi erau fumători, al 18-lea an consecutive când s-a înregistrat o scăderea, potrivit Japan Tobacco.

Ţigara electronică

Până să apară pe piaţă “Zero Style Mint”, fumătorii au la dispoziţie ţigara electronică ori guma cu nicotină. Faţă de invenţia japonezilor, ţigara electronică se vinde de ani buni, Ea funcţionează cu baterii şi nicotină lichidă, elimină în loc de fum nedăunător şi nici ea nu conţine substanţe nocive.
 
Voi aţi da ţigările obişnuite pe „Zero Style Mint” sau aţi achiziţionat deja o ţigară electronică?

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: