Evenimentul Zilei > Politica > Cum s-a născut ”Partidul colectiv” dintr-un conservator racolat de liberali, inactiv politic
Cum s-a născut ”Partidul colectiv” dintr-un conservator racolat de liberali, inactiv politic

Cum s-a născut ”Partidul colectiv” dintr-un conservator racolat de liberali, inactiv politic

La scurt timp după anunțarea demisiei premierului, pe Facebook a apărut ”Partidul Colectiv”, un partid politic, după cum e anunțat pe pofilul creat. ”România acționeaxă colectiv” este mesajul inițiatorilor care, inițial, nu și-au declinat identitatea, însă dau de înțeles că, după ce se organizează pe internet vor cere înregistrarea formațiunii.

”Începem să ne adunăm aici, este bine. Dacă ați dat like la această pagină însemnă că vă doriți ca toți ceilalți o schimbare. Schimbarea nu se va produce dacă nu ne adunăm într-un număr cât mai mare”, se arată în mesajul de întâmpinare de pe pagina de Facebook. Inițiatorii noului partid anunță și o primă misiune. ”Misiunea inițiala pentru toți este să adunăm cât mai mulți oameni aici, ca apoi să putem să ieșim public cu un mesaj. Share și postat pe toate paginile de eveniment pentru ieșiri în stradă, și invitați toți prietenii din liste. Dacă suma celor care vor fi aici va avea mai puțin de 6 cifre, am eșuat, ei vor câștiga din nou”.

Cel care a pus bazele ”Partidului colectiv”, pe Facebook, pe 30 octombrie, este un jurist de 28 de ani din Timișoara, Cosmin Mirișan. E hotărât ca, dacă pagina va strange 50.000 de urmăritori, să înregistreze noul partid politic.  Fost șef de tineret la Partidul Conservator, racolat de Nicolae Robu în PNL Timiș, în urmă cu un an, care după fuziune nu și-a mai reînnoit adeziunea și se declară inactiv politic. ”Eu am scris pe pagina de eveniment a adunării de azi că ar fi bine să facem un partid, și oamenii au venit cu denumirea de "Colectiv". Credeam că e doar o idee comună, dar se pare că a plecat de la Bogdan Naumocivi. Am pus data creării ”partidului” 30 octombrie în semn de omagiu”, spune  tânărul.

 

Mirișan este consilier la Oficiul teritorial pentru IMM-uri și declară că ”m-am lămurit cu politica. Nici acum nu vreau politică, și probabil nu o să mai vreau niciodată, vreau să vad oamenii uniti. De 25 ani oamenii stau cu capul plecat în fața celor pe care îi aleg, mi se pare absurd. Și eu sunt pus într-o situație specială, pentru că nu vreau eu să aleg liderii de opinie, vreau să împărțim oamenii pe grupuri pe orașe și să decidă ei”.

Pe profilul partidului, pe rețeaua de socializare a scris: ”avem nevoie de lideri de opinie în toate orașele mari. Exclus oameni care au deținut sau dețin o funcție politică”, și anunță că, deja, pentru București și Timișoara există liderii de opinie, fiind deja recomandați, doi, pentru Satu Mare.

Inițiatorul noii mișcări face apel la cei care fac parte din grupurile din diaspora. ”Share vă rog și pe acele grupuri, și ei sunt tot români. Au plecat din țară pentru un trai mai bun, sigur la un moment dat își vor dori să se întoarcă acasă, și sigur își doresc să ne ajute, să se poată întoarce într-o "casă curată"”.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: