Cum poți scăpa de burtă fără a te înfometa. Sfaturi de la nutriționiști

Cum poți scăpa de burtă fără a te înfometa. Sfaturi de la nutriționiști Sursa:arterra.ro

Putem scăpa de burtă dacă avem un regim echilibrat. Nu este nevoie de o dietă drastică, dar trebuie să respectăm câteva reguli. Este important să avem trei mese principale pe zi, să nu consumăm carbohidrați seara și să reducem porțiile.

 Nutriționistul Mihaela Bilic spune că putem avea un abdomen plat dacă mâncăm regulat, renunțăm la alimentele care au multe calorii, dar și la zahăr sau alcool. În plus trebuie să fim atenți și la porții.

„Se impune puţină ordine alimentară în ritmul meselor, în ceea ce priveşte cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dar şi asupra felului în care este preparată”, spune Mihaela Bilic.

Este extrem de important să avem trei mese principale. „Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la un interval de patru-cinci ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, mai spune medicul nutriţionist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reguli simple

Ca să scăpați de burtă trebuie să eliminați alimentele care au multe calorii și automat conțin multă grăsime. În această categorie intră prăjelile, sosurile, sarmalele sau chiftelele. Este ideal să preparați carnea la grătar sau la cuptor.

De asemenea, evitați mezelurile, cașcavalul, dulciurile și toate produsele fast-food. Înlocuiți-le cu pește, carne slabă, fructe și legume. Renunțați și la zahăr. Nu mâncaţi carbohidraţi după ora 18.00. Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. Metabolismul încetinește seara, iar toate aceste produse se transformă automat în grăsime.

Dacă vreți să scăpați de burtă trebie să știți că berea este unul dintre produsele interzise. Nici celelalte băuturi alcoolice nu sunt recomandate deoarece acestea încetinesc procesul de ardere a grăsimilor.

Atenție la porții

Nu este important doar ce mâncăm, ci și cât mâncăm. Dacă eliminați cam 30% din cantitatea de alimente pe care le puneți pe farfurie, puteți scăpa rapid de câteva kilograme.

„Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel principal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie unul dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus medicul nutriţionis, potrivit doctorulzilei.ro.