Produsul a fost lansat de Piraeus Bank, la începutul acestei săptămâni. Planul de Economii în Aur se adresează persoanelor fizice care doresc să investească în aur şi în acelaşi timp să aibă dobânda unui cont de economii în lei, a anunţat banca.

Noul produs este compus dintr-un cont în lei şi un cont în aur şi oferă clientului o dobândă anuală de 5,5%, cotaţii preferenţiale la achiziţionarea metalului preţios, posibilitatea de a achiziţiona orice cantitate de aur, începând de la 1 gram, şi libertatea de a economisi în ritmul propriu – fără limite inferioare sau superioare ale sumelor depuse şi fără condiţionări în ceea ce priveşte momentul realizării acestora.

Paşii economisirii în aur

Mecanismul de funcţionare al Planului de Economii în Aur presupune următoarele etape:

  • accesarea noului produs;
  • depunerea sumei de bani dorite în contul de lei, urmând ca aceasta să fie bonificată de bancă cu dobânda anuală de 5,5%;
  • transformarea automată de către bancă a soldului existent în contul de lei în aur de cont, operaţiune care are loc lunar, la o dată fixă (15 ale fiecărei luni);
  • gestionarea de către client a aurului dobândit, în funcţie de necesităţile sale:
  • retragerea metalului preţios sub formă de lingou de 24 karate în gramaje standard disponibile, de la 5 grame până la 1.000 grame, păstrarea acestuia în contul în aur pe perioadă nedeterminată, vinderea parţială sau totală a aurului către bancă pentru obţinerea de lichidităţi.

"Credem că acest produs hibrid unic în România va fi validat de piaţă şi va fi accesat de toţi cei care înţeleg că aurul este un etalon al siguranţei şi conservării valorii de-a lungul vremii. Clienţii de retail cărora li se adresează vor descoperi că Planul de Economii în Aur este un produs bancar simplu de înţeles şi utilizat, care combină caracteristicile unui cont de economii tradiţional cu atuurile investiţionale ale metalului preţios. În plus, noul produs oferă celor care îl accesează cotaţii preferenţiale, pe care banca le oferă în mod tradiţional numai clienţilor care achiziţionează cantităţi mai mari de două kilograme", a declarat Alina Piciorea, şef Serviciu Vânzări Corporate şi Retail, Trezorerie.

Piraeus Bank România face parte din grupului financiar grec Piraeus. În cei peste 12 ani de activitate pe piaţa din România, Piraeus Bank şi-a construit o reţea care cuprinde 149 de unităţi şi deserveşte peste 300.000 de clienţi.