După ce au participat la slujba religioasă de la biserica din pasul Prislop, judeţul Maramureş, Traian Băsescu şi soţia sa au ajuns, după-amiază, la Gura Humorului, unde s-au cazat la singurul hotel de patru stele din localitate.

Îmbrăcat în celebrul tricou albastru, relaxat, Traian Băsescu a ieşit la braţ cu soţia sa, s-au urcat în autoturismul Logan şi au plecat către Mănăstirea Humorului.

Din parcarea mănăstirii şi până la intrarea în lăcaşul de cult, preşedintele suspendat a mers pe jos, escortat discret de câţiva SPP-işti. Cei care vizitau mănăstirea s-au oprit să-l vadă, mulţi dintre ei încurajându-l şi strângându-i mâna.

În mănăstire, Traian Băsescu a vorbit cu stareţa şi s-a întâlnit cu un călugăr bătrân, care i-a mulţumit preşedintelui pentru că a avut ocazia să-l vadă în carne şi oase. "Nici nu-mi închipuiam vreodată că preşedintele o să vină la mine", a spus călugărul cu barba albă.

"E plăcut să fii turist în România, pentru că ai ce vedea", a declarat preşedintele suspendat, precizând totuşi că nu i-a plăcut starea drumului care face legătura între judeţele Maramureş şi Suceava, prin pasul Prislop. "Nu se pot face toate odată. Se închide inelul prin nord. O să fie gata în doi ani", a punctat Traian Băsescu.

A răspuns la o singură întrebare politică

Deşi i-a rugat pe ziarişti să nu îi pună întrebări politice, Traian Băsescu a răspuns solicitării unui jurnalist care l-a chestionat referitor la o declaraţie recentă a preşedintelui interimar Crin Antonescu, care a precizat că cel mai tare îi este teamă de "Departamentul de Stat al Statelor Unite". Replica preşedintelui a venit imediat: "Dacă ţi-e frică de prieteni e rău". Aseară, Traian Băsescu a venit şi în municipiul Suceava, unde şi-au vizitat socrul, Gheorghe Andruşcă, pensionar, fost colonel în Jandarmerie, care locuieşte la marginea oraşului.

În acestă dimineaţă, Traian Băsescu şi soţia sa urmau să se întoarcă la Bucureşti.