Cum i-a întâlnit Boc pe "musafirii nepoftiți" "Criza" și "Deficitul bugetar"

Cum i-a întâlnit Boc pe "musafirii nepoftiți" "Criza" și "Deficitul bugetar"

Premierul Emil Boc a povestit ce i-au spus la prima întâlnire Criza Economică și Deficitul Bugetar, pe care i-a găsit instalați comod la masa ministerului de Finanțe.

“În camera aceea de la Ministerul de Finanţe în care se distribuie resursele ţării am găsit doi musafiri nepoftiţi: la un cap de masă stătea deficitul bugetar care spunea «În 2008 aţi avut creştere economică dar aţi consumat mai mult decât aţi produs». De cealaltă parte a mesei stătea criza economică. Am auzit că-n 2007 se vânduse BCR-ul. În speranţa că ne vom descurca mai uşor, am căutat după banii din acea privatizare în cămară dar nu i-am găsit. S-au dus în pomeni electorale pentru PNL şi PSD. Acum, aţi văzut, şeful misiunii FMI spune că după primul trimestru al acestui an România are toate şansele să iasă din recesiune. Vom fi în măsură să câştigăm alegerile din 2012 pentru că am avut tăria să facem ceea ce a trebuit făcut. Măsurile anticriză se vor întoarce în favoarea noastră", a declarat Emil Boc astăzi la Hunedoara. Aflat  la Deva pentru a participa la alegerile interne ale organizaţiei PDL Hunedoara,  Boc a declarat că ”Alianța Socialistă” nu va avea şanse să preia puterea în 2012. El a catalogat Uniunea Social- Liberală drept o ”anomalie”. "Nicăieri în lume partidul de pe locul 1 şi cel de pe locul 2 nu se aliază pentru a-l învinge pe cel situat pe locul trei (în sondaje - n.r.). Au făcut-o pentru că ştiu că nu au nicio şansă în faţa PDL, iar de acum încolo fiecare zi care trece, trece în favoarea PDL. Această gogoaşă a Alianţei Socialiste se va dezumfla până va ajunge la procentele şi la locul în care partidele ce o formează se simt foarte bine, adică în opoziţie şi după 2012” a spus Boc.

Organizaţia judeţeană Hunedoara se numără printre ultimele filiale PDL care şi-au ales noii conducători înainte de Congresul partidului. Noul preşedinte al PDL Hunedoara, Dorin Gligor, nu a precizat însă clar dacă organizaţia sa îl va susţine pe Emil Boc pentru un nou mandat la conducerea partidului sau va opta pentru Vasile Blaga.

Ne puteți urmări și pe Google News